Xbox All Access ve xCloud'un Türkiye'ye Getirilmesi Planlanıyor

11.11.2020 16:05 Gazali Çetinkaya

 
Xbox Türkiye'den Halil Gökoğlu, Mesut Çevik ile gerçekleştirdiği röportajda, Xbox All Access ve xCloud sistemlerini Türkiye'ye getirmek için çalışmalar yaptıklarını açıkladı.

Xbox All Access, Xbox konsollarını 24 ay taksitle satın alma imkanı sunuyor ve 24 ay boyunca Xbox Games Pass Ultimate aboneliği de içeriyor. ABD'de Xbox Series X aylık $35 ve Xbox Series S aylık $25.

xCloud ise Xbox oyunlarını Wi-Fi veya mobil ağ üzerinden Android telefonda veya tablette doğrudan buluttan akış yoluyla oynayabilmeyi sağlayan bir servis. Xbox Game Pass Ultimate'a da dahil.
 
Halil Gökoğlu tarafından belirtilene göre "Türkiye'de xCloud ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Altyapı hazırlıkları ve testleri yapıyoruz ve ilk fırsatta Türkiye'yi desteklenen ülkelerin içerisine almak istiyoruz. Çünkü bizim hem Xbox Game Pass üyelerimiz Türkiye'de oldukça fazla hem mobil telefon kullanımı iyi hem de altyapı Türkiye genelinde çok kötü değil. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Oyunların doğru bir şekilde oynanması için bazı uçların olması gerekiyor ve uçlarla ilgili birtakım çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu servisi en kısa sürede Türkiye'ye sunmak istiyoruz."
 
"Bunun arkasından da yine bir çalışma içerisindeyiz. Bu biraz daha orta vade ama bunu eğer hızlandırabilirsek çok daha kısa sürede Türkiye'ye getireceğiz. Bu da yurt dışında All Access ismini verdiğimiz, Xbox'ı aylık kiralama modeliyle hem Xbox'a hem de Game Pass'e sahip olduğunuz modeli de bir an öne Türkiye'ye getirmek istiyoruz. Büyük bir parayı vermektense aylık ödemelerle sahip olunması."
 
Kiralık burada yanlış bir söylem olmuş. Xbox All Access'te konsol sizin oluyor.

Halil Gökoğlu ayrıca Microsoft'un birinci parti oyunlarında Türkçe altyazının yanı sıra dublaj çalışmaları planlandığını da belirtti.
 
Röportajın tamamını aşağıdaki oynatıcıdan izleyebilirsiniz.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Kingdom Hearts 3 Tüm Ortamları Yenileyen 4K Doku Paketine Kavuştu 8 Dk önce VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında Son Hafta Başlıyor! 12 Dk önce VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de Grup Aşaması Tamamlandı! 08 Temmuz Cities Skylines 2'nin Konsol Sürümü Süresiz Olarak Ertelendi 08 Temmuz Rogue Company Oyunundan Dr. Disrespect Kozmetikleri Kaldırıldı 08 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler