Fallout 4'ü Kimseyi Öldürmeden Bitirdi, Oyun Hatalara Sürüklendi

29.12.2015 14:52 Talha Aynacı

 
     Fallout 4 serinin önceki oyunlarına göre oyunculara dilediği yoldan ilerleme şansı sunmak yerine savaş ağırlıklı bir ilerleyişe yol veriyordu. Diplomasinin şiddete yol verdiği oyunda kan dökmemek adeta imkansızdı... Neredeyse!

Kyle Hinckley isimli oyuncu Fallout 4'ü hiç bir insanı, mutantı veya bir başka canlıyı öldürmeden bitirmeyi başardı. Kotaku ile bir röportaj gerçekleştiren oyuncu konuyla ilgili şu sözlere yer verdi:

"Fallou 4'de yer alan diplomatik seçeneklerin yetersizliği beni hayalkırıklığına uğratmıştı. Serinin diğer oyunlarından ayrı düşen en önemli eksiklikti. Aslında benim bulduğum barışsever yol pek de diplomatik bir çözüm şekli değil. Daha çok oyun dinamiklerini sömürerek ulaştığım bir 'sıfır öldürme' metodu."

Hinckley yüksek karizma derecesine sahip karakterinin bu özelliğinden çok oyunu manipüle ederek istediğine kavuşmuş. Mesela silah doğrulttuğunuz düşmanları sakinleştirme şansı veren bir özelliği kullanarak bazen düşmanları sakinleştirmiş bazense kendilerinden yana savaşmalarını istemiş. Tabii bu özelliğin her zaman için çalışmayacağını varsayarsak Hickney seçimler öncesinde oyunu kaydedip defalarca aynı bölümü oynayarak istediği sonuca ulaşmaya çalışmış.
 
Kan dökmek istemeyen oyuncu dostumuzun en çok zorlandığı kısımlarsa hikaye gereği kan dökmesinin mecbur olduğu bölümler olmuş. Bu bölüm sonu canavarı tipli düşmanları alt etmek için önce düşmanını zayıflatmış ve daha sonra etkisi altına aldığı yandaşlarının işi bitirmelerine müsaade etmiş. Bu şekilde bir bölümü geçebilmek için tam 5 saat uğraşmış. Hickney uu tarz görevlerde yandaşlarını da görevlendirememiş çünkü Fallout 4 yandaşlarınızın öldürdüklerini de sizin hanenize yazıyor.
 
 Tüm bunlar bir kenara kan akıtmadan ilerlemeye çalışmak bazen oyunun sekteye uğramasına sebep olmuş. Ses hataları, diyalog problemleri, Nick Valentine'ın bizim yolumuzda ilerlemeyi reddedişi gibi....
 
Doğrusu Hinckley'in  barışçıl ilerleyiş metodu daha çok "bırak kirli işi başkası yapsım" ayarında ama aksiyona bu kadar yoğunlaşmış bir oyundan barışsever bir yöntem çıkarmak da ancak böyle olsa gerek.
 
Son olarak Kyle Hinckley soruyor: "Todd Howard (Fallout 4 yönetmeni) neden diploması seçeneklerini bu kadar zorlaştırmış merak ediyorum"

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Fallout 4 Platformlar: PC PS4 XBOX ONE Geliştirici: Bethesda Softwork Dağıtıcısı: Bethesda Tür: Action RPG Çıkış Tarihi: 10 Kasım 2015
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 29 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
NewGamePlus: eFootball'a Resmi Türkçe Spiker Desteği Yolda 36 Dk önce LCK Bölgesel Finalleri Başladı! 3 Saat önce Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 13 Eylül Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 13 Eylül Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 13 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler