Battlefield 3'den Yeni Multiplayer Haritaları

14.10.2011 20:41 Samet Konuksal


     Battlefield 3'ün bölüm tasarımcısı Niklas Astrand, oyunun resmi sitesinden yayınlanan Battleblog yazılarının 14. bölümünde Battlefield 3'ün multiplayer haritalarının tanıtımına devam ediyor. Dün 4 adet multiplayer haritası yayınlanan Battlefield 3'ün geri kalan haritaları da bugün yayınlandı. İşte başlıyoruz;
 

    Battlefield 3'ün şehir içerisinde geçen haritalarından birisi Grand Bazaar oluyor. Tahran içerisindeki savaşın başlangıcından iki hafta sonrasını temsil eden haritada yapıların birçoğu kırık-dökük olacak. Yakın savaşın hakim olacağı Grand Bazaar'da tasarımcı Astrand, pompalı tüfekleri öneriyor.
 

    Caspian Border, Battlefield 3'ün betasında PC'ye özel olarak sınırlı süre için açılan bir haritaydı. Battlefield atmosferini en iyi yansıtan haritalardan olan Caspian Border, geniş bir alanda geçiyor. Haritada her türlü aracın kullanımına müsade ediliyor. Astrand'a göre Battlefield 3'deki araç deneyimini en iyi yaşatan haritalardan birisi, Caspian Border.
 

     Seine Crossing haritası, Battlefield 3'ün Paris'te geçen haritalarından birisi. Seine Nehri'ni de içinde barındıran haritada uzunca yolların yanı sıra taktiksel oyunu ön plana çıkaran dar geçitler de bulunuyor. Uzun yollar ve nehir özelliklerinden de anlayabileceğiniz üzere Seine Crossing'de araç kullanımı var.
 

     Battlefield 3'deki deniz araçlarını ön plana çıkaran haritalardan birisi Noshahr Canals oluyor. Bir limanda geçecek olan haritanın Rush modunda saldıran taraf, taşıyıcı gemiyle oyuna başlayıp hedef bölgesine botlarla veya helikopterlerle gitmek zorundalar. Tasarımcının açıklamasına göre bu haritada, endüstriyel öğeler üzerinde yoğunlaşılmış. Haritanın bölümlerinde tren istasyonu, tersane ve havaalanı gibi öğeler bulunuyor.
 

    Ve karşınızda Battlefield 3'ün orijinal sürümünün son haritası Kharg Island. İran'ın en büyük petrol terminallerinden birinde geçen haritada Amerikan askerleri Rusya'ya petrol gitmemesi için uğraş verecek.
 
    Deniz araçlarının kullanımına açık ikinci harita olan Kharg Island'da savaşlar uzak mesafeden işlenecek. Rush modunda saldıran taraf kıyı plajında başlayacak. Saldıran tarafın adayı ele geçirmedeki en büyük kozu ise botlarla birlikte adayı sarmalamak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 3 Platformlar: PC PS3 XBOX 360 Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 28 Ekim 2011
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 24 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 13 Eylül Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 13 Eylül Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 13 Eylül Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 13 Eylül Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 13 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler