"Bıçaklı Saldırıların Yükselmesinde Suçlular Oyun"

06.08.2012 11:21 Talha Aynacı


   Haberleri takip eden okuyucularımızın bildiği gibi Avustralya, çıkış yapan oyunları makaslamasıyla bir hayli ünlü bir ülke.  Bu konuda ince eleyip sık dokuyan ve şiddet içerikli oyunları genellikle banlayan Avustralya'nın polis temsilcisi Andrew Scipione, Telegraph Australia isimli gazeteyle yaptığı röportajda, oyunların şiddet olaylarının artmasında büyük rol oynadığını açıkladı:
 
"İnsanları öldürmeniz karşılığında ödüllendiriliyorsunuz, kadınlara tecavüz ediyor, fahişelerinden para çalıyor, araba sürerken çarpıp insanları öldürüyorsunuz. Şiddettin ödülle taçlandırıldığı sanal suçlarla çevrelenmiş gençlerin bu durumdan etkilenmemeleri mümkün mü? Büyük bir kitle olmasa dahi, bir kaç genci etkilemesi yeter. Sonunda ise silahlı, bıçaklı veya yumruklu kavgalara karışarak sanal hayatı gerçek sokaklara taşıyan rahatsız edici gençler ortaya çıkıyor."
 

İlgili İçerik Yorumlar 25 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 1 Saat önce Max Payne'in RTX Remix Modu İçin Yeni Demo Yayınlandı 2 Saat önce Starfield'ın Shattered Space Eklentisine Ayrıntılı Bakış 3 Saat önce ESL Pro Lig Sezon 20'de Playoff Etabı Bugün Başlıyor! 4 Saat önce Oynaması Ücretsiz Mobil Oyun Disney Pixel Çıkış Tarihi Açıklandı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler