Bu Yıl En Çok Hangi Yeni Nesil Konsol Satar?

13.02.2014 08:24 Alkan Adakaner


     Ünlü piyasa analiz firmalarından Wedbush (Michael Patcher'ın firması) yeni nesil konsollar arasında en çok hangisinin satacağı konusunda öngörülerini yayınladı. Anlaşılan 2014 yılı Playstation 4'ün parladığı yıl olacak.
 
     Rapora göre Playstation 4'ün bu yıl 12 milyon adet satması bekleniyor. Xbox One'ın 9 milyona ulaşması beklenirken Wii U'nun sadece 3 milyon satacağı düşünülüyor.  Xbox One'ın geride kalmasının en büyük nedenlerinden biri ise 500 dolarlık fiyatı görülmüş.
 
     2016 yılına geldiğimizde ise PS4'ün 40 milyon, Xbox One'ın 32 milyon Wii U'nun ise 10 milyon civarında satacağı öngörülüyormuş. Özellikle Wii U'nun kaderinin değişmeyeceğinin düşünülmesi dikkat çekici.

     Bu arada Playstation Vita için bir öngörü raporu yayınlamayan Wedbush diğer taraftan Nintendo 3DS'in yıllık 15 milyon adet satarak başarısına devam edeceğini düşünüyor. Akıllı telefonlar ve tabletlerin Nintendo'nun sunduğu deneyimi sunamayacağının söylenmesi de ilgi çekici.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Disney Epic Mickey: Rebrushed İçin Yepyeni Fragman 1 Dk önce Titan Quest 2 İçin Yeni Fragman Yayınlandı 1 Saat önce 2si1: Stalker 2'nin Ertelenmesi, FC 25 Rush Modu ve Daha Fazlası 2 Saat önce 2024 Türkiye Şampiyonluk Ligi Yaz Mevsimi Şampiyonu Papara SuperMassive Oldu! 13 Saat önce VALORANT Champions 2024'te C Grubu Karşılaşmaları Oynandı! 13 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler