G.Newell: "Windows 8, PC Oyunculuğunun Felaketi"

26.07.2012 03:07 Samet Konuksal


    Sunduğu alt platform Steam ile birlikte PC oyunculuğuna canlılık kazandıran Valve'in patronu Gabe Newell, Steam'in Linuıx projesiyle Windows 8 adına konuştu. Gabe Newell, Windows 8 adına pek de umut verici yorumlar söylemedi. 
 
   İlk olarak Linux projesine değinen Newell, "İşletim sistemlerinin yükselişi için oyunlar çok önemli. Linux'un tercih edilmemesinin belki de en büyük sebebi, yeterli oyun sayısının olmaması. Biz, Steam'deki 2.500 oyunun hepsini Linux'la uyumlu hale getirmek istiyoruz." sözlerini söyledi.
 
   Konuşmasının ardından Windows 8'e değinen Valve patronu, "Windows 8, PC platformuna her yönü açısından felaket getirecek. Bence Windows 8 sonrası bazı yüksek sınıf PC donanım markaları marketten çekilmeye başlayacak. Aslında bizim Linux çalışmamız, bu senaryoya bir alternatif üretmek." dedi ve ekledi;
 
"Valve de, Zynga veya Epic Games veya Google gibi, PC olmasaydı şu an ayakta olmazdı. Yazılımla uğraşan bütün firmaların açık bir platforma ihtiyacı var."

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 34 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT Ascension EMEA 2024 Şampiyonu Apeks Oldu! 5 Dk önce Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler