Infoscout'un Analizine Göre Black Friday'ın En Çok Satanı Xbox One Oldu

01.12.2014 16:15 Tayfun Kumaş

 
    Infoscout isimli analiz sitesinin Amerika'da yaptığı araştırmaya göre Black Friday indirimlerinde satılan konsolların %53'ü Xbox One oldu. Böylelikle Black Friday indirimlerinin kazananı Xbox One olarak belirlendi.

    Hem konsolda yapılan indirim ile hem de kara cuma haftasının verdiği yoğunluk ile Xbox One'ın satışları bir anda patladı. Bu ilginin PlayStation 4 satışlarının beklenen doygunluğa ulaşmasının da payı olduğu belirtiliyor.
 
    Amerika'da, Black Friday kampanyalarında PlayStation 4'ün satışlarının toplamı %31'lik bir oran yakalarken, Xbox 360 %9, Wii U %6, PlayStation 3 ise %1'lik satış dilimine ulaştı.

    Araştırmaya göre satılan konsolların %66'sı aileler tarafından çocuklarına satın alındı. Ailelerin %92'si Wii U'yu çocukları için tercih ederken, PlayStation 4 ve Xbox One satın alan yetişkinlerin büyük kısmı ise konsolu hem kendilerine, hem de çocuklarına aldıklarını söyledi.

Infoscout'un Analizlerinin Grafik Çizelgesine Aşağıdan Bakabilirsiniz.

Aşağıdaki grafik konsolların satış analizini yansıtmaktadır.

Aşağıdaki grafik ise çocuklar için tercih edilen konsolları yansıtmaktadır.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games'in Bu Haftaki Ücretsiz Oyunu Erişime Açıldı 4 Saat önce Dead Rising'in Orijinal Seslendirme Sanatçısı Remaster'da Yer Almıyor 5 Saat önce Battlefield 2042 x Dead Space Ortak Etkinliği Başlıyor: Neler Sunacak? 6 Saat önce Horizon Dizisi İçin İşler Yolunda Değil: İptal Mi Edilecek? 6 Saat önce 2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler