Aşırı Oyun Oynayanlar Daha Kaygılı

Testten dönen bir grup oyuncu
09.01.2012 10:31 Talha Aynacı


    Avustralya'nın Victoria Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma aşırı oyun oynayan insanların daha bunalımlı ve kaygılı olduğunu ortaya koydu. Oyun oynayan 2 grup arasında yapılan testlerde ilk grup  1 hafta boyunca 21 saat veya daha az oyun başında vakit harcarken, ikinci grup daha fazla oyun oynayarak teste girdi.
 
    İkinci grubun, ilk gruba oranla % 25 oranında daha bunalımlı  ve % 15 oranında daha kaygılı ve stresli olduğu; aşırı oyun oynayanların bunu eğlenceden çok karşılaştıkları problemlerin üstesinden gelmek yerine bunlardan kaçmak için oyunları kullandığı rapor edildi.  Test sonuçlarında en dikkat çekilen noktaysa, aşırı oyun oynayanların tedaviye başlanma sınırının çok üstünde bir ölçüm göstermesi.

İlgili İçerik Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Valorant, Playstation 5 ve Xbox Series İçin Çıktı 02 Ağustos Until Dawn Remaster Yeni Derecelendirme Aldı: Çıkışa Yakın Olabilir 02 Ağustos VALORANT Champions 2024'te A Grubu Karşılaşmaları Oynandı! 02 Ağustos Obsidian'ın Yeni Oyunu Avowed Ertelenebilir: İşte Detaylar 02 Ağustos Dark And Darker Mobile'ın Küresel Beta Testi Başladı! 02 Ağustos
Forumdan Konular
DH'den Haberler