CVG'ye Göre E3'ün En Gözde 5 Oyunu

05.06.2011 12:08 Talha Aynacı

     Oyun endüstrisinin saygın oyun sitelerinden CVG ( Computerandvideogames.com)'nin başlattığı ve 250.000 oyuncunun oy kullandığı "E3'ün En Heyecan Verici Oyunu" anketi sonuçlandı. 3 hafta süresince oylanan ankette 60 oyun yer alıyordu. İşte anket sonuçlarına göre bu hafta içi gerçekleştirilecek E3'ün en gözde 5 oyunu:
 
5. Resident Evil : Operation Raccoon City 
 

     Capcom, aksiyon havasının iyice hakim olduğu Resident Evil macerasını Operation Raccoon City ile  kâbusun başladığı sokaklara geri getiriyor. 4 kişiye kadar çoklu oyuncu modunu destekleyen oyunda amacımız, Resident Evil 2'nin çaylak polisi Leon S. Kennedy'i öldürmek. Her ne kadar orjinal havasını yitirsede, popüler kültürün gerekliliğini başarılı bir şekilde yerine getiren Capcom seriyi canlı tutmayı biliyor.
 
5. Dead Island
 

     Zombilerin oyun endüstrisinde ne kadar ilgi gördüğünü kanıtlarcasına, listenin en çok beklenen bir diğer oyunu da Dead Island oluyor. Cennet gibi bir adayı mahşer yerine çeviren zombi salgını kimilerine göre Left 4 Dead özentisi olsa da, yapım Left 4 Dead'den daha önce yapımına başlanmış ve ilk çıkış tarihi olarak 2007 yılı gösterilmişti. Özellikle duygusal içerikli; bir kız ve ailesinin zombilere karşı verdiği CGI videosuyla hayli popüler olan oyun, E3 2011'in de gözdeleri arasında yer alıyor ve Resident Evil : OPC ile beşinciliği paylaşıyor.
 
4. Battlefield 3
 

     Gerçekçi savaş atmosferini başarılı ve eğlenceli bir şekilde oyun dünyasına aktaran Battlefield serisi iddaalı bir şekilde geri dönüyor. Frostbite Engine 2.0 ile göz alıcı grafikler ve kusursuz bir yıkım vadeden Battlefield 3, EA'in göz diktiği FPS tahtına oturacak ve layıkıyla taçlandırılacağa benzer. Yeni nesil konsollara köprü olacağı ön görülen yapım, PC'de daha geniş haritalar ve daha fazla oyuncuyla barut kokusunu burnumuzun dibinde hissetirecek.
 
3. Batman : Arkham City
 

     İlk nesil konsollardan bu yana, her daim süper kahraman oyunlarıyla karşılaştık. Lâkin Rocksteady'nin  kara şovalye yorumu, akıllardan çıkmayacak bir deneyim sunmuştu bizlere. Arkham'da yaşanan çılgınlığı karanlık Gotham sokaklarına taşıyacak olan Arkham City beraberinde azılı düşmanlar, yeni techizatlar, daha özgür bir oynanış biçimi, yetenek ağacı daha da geliştirilmiş bir Batman portresi çiziyor. Heyecanla bekliyoruz!
 
2. Mass Effect 3
 

     RPG türüne batılı yaklaşımı, bu nesilde kalitesini fazlasıyla kanıtladı. Bunların arasında Bioware'in Mass Effect evreni, sahip olduğu özellikleriyle pek çoğunun arasından sıyrılıyor. Türe getirdiği yenilikçi diyalog sistemi, aksiyonun dinmediği bir oynanış ve bu uçsuz bucaksız kainat, son oyununda tehdidi dünyaya indirecek. Bundan daha etkileyici ne olabilir ki ?
 
1. Elder Scrolls V: Skyrim
 
 
      Bethesda şaheseri Oblivion'ın ardından Elder Scrolls efsansie Skyrim ile devam ediyor. Size bir önceki oyunda batılı RPG türünün bu nesilde ne kadar etkin olduğunu vurgulamıştık. Sanırız Elder Scrolls V : Skyrim bu tezimizi güçlendirmek adına E3'ün en çok merak edilen oyunu olarak ilk sırada kendini gösteriyor. Yenilenmiş grafik motoruyla yine uçsuz bucaksız bir dünyayı salına salına gezmeye hazırız!
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 24 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cyberpunk 2077'nin Kötü Çıkış Yapması DLC'nin İyi Olmasını Sağlamış 2 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasının Şampiyonu T1 Oldu! 2 Saat önce Red Dead Redemption 2 İçin Yeni Mod Yırtıcı Hayvanları Getiriyor 07 Temmuz World of Warcraft Unreal Engine 5'e Taşındı: İşte Görüntüler 07 Temmuz Helldivers 2'nin Yeni Güncellemesi Çökme Sorunlarını Düzeltiyor 07 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler