EA, Silah İsimlerine Telif Hakkı Ödemek İstemiyor

08.05.2013 15:03 Talha Aynacı

 
   EA'nın önde gelen isimlerinden Frank Gibeau, ekonomi basınının önemli isimlerinden Reuters ile gerçekleştirdiği röportajda tescil kelimesini kullanmadan, bu sene yapacakları oyunlarda da daha önce olduğu gibi herhangi bir silah üreticisinden izin almadan isimler kullanacaklarını dile getirdi. Gibeau açıklamasında yaptıkları oyunların bir bakış açısına, bir hikaye anlatısına sahip olduğunu ve herhangi bir kitabın "Colt" marka silahın adını kullanmak için telif hakkı ödemediğini söyledi.  Bir başka EA sözcüsü Jeff Brown ise bu yıl içinde çıkacak aksiyon oyunlarında yer alacak silahların lisanslı resimlerle betimlenmeyeceğini açıkladı.
 
   Geçtiğimiz yıl çıkan haberlerde EA, Medal of Honor: Warfighter tanıtım etkinlikleri kapsamında partner bir site ile anlaşmış ve oyunda yer alan silahları gerçekten alabilecekleri bir alternatif site oluşturmuşlardı. Gelen tepkiler üzerine yönlendirme kısa sürede kaldırılmıştı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Battlefield 4 Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Dice Dağıtıcısı: EA Games Tür: FPS Çıkış Tarihi: 29 Ekim 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sega'nın Mobil Oyunu Yakuza Wars Beklenenden Erken Ortaya Çıktı 2 Saat önce Valve'ın Deadlock Oyunu Henüz Çıkmadan Hilecilere Yenik Düştü 2 Saat önce PlayStation 5 Pro Konsolu Yarınki Etkinlikte Tanıtılabilir 2 Saat önce Carmen Sandiego Reboot Duyuruldu: İkonik Hırsız Geri Dönüyor 3 Saat önce Days Gone Yönetmeni Karakterin Astro Bot'a Eklenmesinden Rahatsız 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler