Kötü İncelemeleri Yüzünden YouTube Kanalına 10 Milyon Dolarlık Dava

Jim Sterling
21.03.2016 12:28 Gökhan Yılmaz

 
     Oyun incelemeleri, haftalık görüş videoları ve oyun serileri çeken Jim Sterling YouTube'da hatrı sayılır miktarda sevene ve takipçiye sahip. Fakat onu sevmeyenler de bulunuyor ve bunlardan biri de The Slaughtering Grounds'ın yapımcısı Digital Homicide. Peki bu ikisi arasında tam olarak ne gerçekleşti?
 
     2014'ün Kasım ayında Jim, bu yapımcının The Slaughtering Grounds oyununu yılın en kötü oyunu diyerek 10 dakika boyunca sıkıntılarını, 30 saniyelik tekrar eden müziğini, hazır olarak satın alınmış görsellerini, 10$'lık fiyatını ve bir çıkışa bile sahip olmayan bölüm tasarımlarını eleştirdi. Sadece Jim Sterling değil, TotalBiscuit gibi başka ünlü Youtube eleştirmenleri de bu oyunu yılın en kötülerinden biri ilan etmişti. Fakat bu video popüler olunca Digital Homicide "İnceleyenin İncelemesi (Review the reviewer)" konseptinde bir video yayınlayarak orijinal videonun üzerine yazılar yazıp Jim'i geri zekalı ilan ettiler.
 
     Ertesi gün Jim hızlıca "İnceleyenin İncelemesinin İncelemesi" başlığı altında Digital Homicide'a cevaplar hazırladığı bir başka video yayınladığında, bu sefer de yapımcının "İnceleyenin İncelemesinin İncelemesine İnceleme" şeklinde kısa ve hakaret içeren bir video ile karşılaştı. Yapımcı bununla yetinmeyip Youtube üzerinden DMCA uyarısı göndererek maddi zarar vermek peşindeydi. Neyse ki Jim'in Patreon üzerinden sabit gelire sahip olması nedeniyle işi riske girmemişti ama sevenleri olayları kişiselleştirerek yapımcıya sataşmaya başlamıştı bile.
 
     İki taraf arasında yapılan Skype görüşmesinde sıktıntıda olanın Jim'in aksine, yapımcı stüdyoyu kardeşiyle büyük bir risk alarak kuran üç çocuk babası Robert Romine yani Digital Homicide'ın olduğu anlaşılmıştı. Bu riskleri göze alarak geliştirdikleri oyuna bir YouTube yayıncısının çıkıp yeterince iyi değilsiniz demesi zor gelmiş olsa ki işin peşini bırakmayarak yasal yollara başvurdular. Ve işin sonunda daha uzun bir süre sonuçlanması beklenmeyen 10 milyon dolarlık bir dava bulunuyor.
 
     Jim Sterling'in yorumları kırıcı ve alaycı olabilir ama en azından oyunu dürüst bir şekilde yansıtmaktaydı. Bu yayıncıya açılmış olan 10 milyon dolarlık dava, oyun dünyasında Lindsay Logan'ın GTA V nedeniyle Rockstar'a davasından sonra bir başka absürd dava olarak kayıtlara geçebilir.
 

İlgili İçerik Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Silent Hill 2 Remake'in PlayStation 5 Boyutu Ortaya Çıktı 2 Saat önce Xbox Game Pass'e Ekim Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 2 Saat önce Silent Hill 2 Remake İçin Yeni Oynanış Videosu Yayınlandı 3 Saat önce Dragon Age: The Veilguard'ın Ana Tema Müziği Yayınlandı 3 Saat önce Yepyeni Bir Kozmik Macera Starfield: Shattered Space'de Seni Bekliyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler