Microsoft: Xbox One Zamanla PC'ye Benzeyecek

Phil Spencer, Xbox One'ın PC'ye dönüşebileceğinin sinyalini verdi
01.03.2016 16:44 Alkan Adakaner

 
    Xbox One'ın giderek PC'ye benzeyeceği yönündeki ilk ciddi belirtiler Xbox One'a özel oyunların Windows 10'a duyurulmasıyla başlamıştı. Kayıt dosyalarının PC ve Xbox One'da ortak olması ve cross-buy özelliği de belirtiler arasında yer alıyordu. Microsoft şimdi ciddi ciddi Xbox One'ın PC'ye benzeyeceğini söylüyor.
 
    "Universal Windows Application" ile PC, Xbox One ve mobil platformları birbirine bağlamak isteyen Microsoft'un önemli isimlerinden Phil Spencer, Xbox One donanımının PC'deki gibi güncellenebilir olabileceğini böylece Xbox 360 ve Xbox One'daki oyunların da evrimleşen konsolda çalışabileceğini söyledi.
 
    Microsoft'un amacı işletim sistemi ve yazılımları pek değiştirmeden donanımı güncellemek. Bu sayede hızla gelişen PC teknolojisine de daha rahat ayak uydurulabilecek. Sanırım Steam Machine'lerin yapısı da Microsoft'a örnek olmuş. Gerçi Nintendo da benzer bir sistemi amaçladığını uzun zaman önce söylemişti.
 
    Phil Spencer konsolların 6-7 yılda bir sonraki nesle geçmesinin bütçe dostu bir yöntem olduğunu inkar etmediğini söylüyor. Buna karşın herkese istediği gibi donanım güncellemesi sunarak daha özgür bir piyasa oluşturabileceklermiş.
 
    Örneğin her 2 yılda bir Xbox One'ın donanım ve yazılımsal olarak daha iyi bir sürümü piyasaya sürülebilir. Bir Xbox One sürümü oyunları 4K'da açarken, bir diğer 1080p'de çalıştırabilir. Açıkçası bu açıklamalar sonrasında Quantum Break gibi daha önce Xbox One'a özel oyunların tamamı bile PC'de boy gösterebilir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 221 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Suicide Squad: Kill the Justice League'in 2. Sezon Yol Haritası Açıklandı 16 Dk önce Steam Yaz İndirimlerinde Alabileceğiniz 3 Dolar ve Altı Oyunlar 1 Saat önce The Legend of Zelda Kılıcıyla Sokakta Dolaşan Adam Hapse Atıldı 03 Temmuz Watch Dogs Serisi Filme Dönüşüyor: Yapımına Başlandı 03 Temmuz Xbox Game Pass'e Gelecek Üç Activision Blizzard Oyunu Sızdırıldı 03 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler