Rus Hükümeti Oyun Endüstrisini Destekliyor

05.09.2010 18:19 Gökhan Yılmaz

 
     Sürekli büyüme gösteren Rus oyun endüstrisi, RADIT'e (Russian Association of Developers of Interactive Technology) göre geçtiğimiz sene 820 milyon dolarlık hacime ulaştı. Rus hükümeti, oyun endüstrisinin büyümesini desteklerken, RADIT topluluğu da politikacılar ile ortaklaşa çalışıyor. Oyun endüstrisinin, Moskova'nın güney batısında kurulacak Rus Silikon Vadisinin bir parçası olması için uğraş veriliyor.
 
     Oyunculuğu ve oyun yapımcılarını destekleyen RADIT'nin başkanı ve CEO'su Konstantin Popov, Rusya başkanının bu alana oldukça ilgili olduğunu belirtiyor ve büyük yatırımlar yapılacağını söylüyor.
 
     Rusya'daki oyun sektöründe PC oyunları %40'lık bir düşüşe uğrarken, konsol ve mobil oyunlar %15-30'luk bir yükseliş göstermiş. Fakat yine de PC oyunları 820 milyon dolarlık Rus oyun sektörünün %80'ini oluşturuyor. Hükümetin de vergi indirimleri gibi destekleri ile tüm platformların gelişmesi bekleniyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Outlaws'ın Geliştirmesi Tamamlandı! 06 Temmuz The Crew Motorfest'i Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynayabilirsiniz 06 Temmuz Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasında Eşleşmeler Belli OIdu! 06 Temmuz EA Sports FC 25'in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı! 06 Temmuz Esports World Cup 2024 LoL Turnuvası Başladı! 06 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler