İşte Vita'nın Japonya'daki Satış İstatistikleri

Vita'nın PSP'den daha büyük etki yaptığı kesin.
19.12.2011 18:59 Samet Konuksal


     Japonya çıkışını yapan Playstation Vita hakkında şimdilik resmi bir satış figürlerine ulaşamadık. Ancak doğruluğunu bilmediğimiz Japon kaynaklar, Vita'nın satış istatistiklerini yayınladı.
 
     Dünyanın en büyük oyuncu forumlarından NeoGAF üyeleri aracılığıyla çevrilen raporlara göre Playstation Vita, ülkenin önemli teknoloji mağazalarında şimdiden tükenmiş. Genel olarak verilen rapora göre ise 3G'li Vita stoklarının %85'i, Wi-Fi'li Vita stoklarının ise %56'sı satılmış durumda. Hatırlayacağınız üzere Sony, konsolun çıkış günü için mağazalara 700.000 adet Vita dağıtmıştı.

     Konsolun kendisini bırakıp ayrıntılara inecek olursak eğer Vita'nın hafıza kartları da Japonya'da yok satıyor. Yayınlanan raporlara göre Vita'yı satın alan kullanıcıların %90'ı da Memory Card'ları satın alıyor. Hafıza kartlarının 32GB ve 16GB'lıkları ise ülke genelinde tükenmiş durumda.
 
     Oyun satışlarına geldiğimizde ise Japonya'da en fazla sırasıyla Everybody's Golf 6, Uncharted: Golden Abyss ve Dynasty Warriors: Vita satılıyor. Namco Bandai'nin DLC odaklı olan çıkış oyunu Ridge Racer Vita ise 'abartılacak' derecede az satıyormuş.
 
     Bu bilgiler adına her ne kadar "güvenilir" kaynaktan geldiği söylense de, bir spekülasyondan ibaret olduğunu tekrardan hatırlatalım.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Xbox Game Pass'e Temmuz Ayı Başında Gelecek Oyunlar Açıklandı 13 Dk önce PlayStation Plus'ın Temmuz 2024 Ücretsiz Oyunları Erişime Açıldı 4 Saat önce Warhammer 40,000: Space Marine 2'nin Açık Betası İptal Edildi 5 Saat önce Dead Rising Deluxe Remaster PC Sistem Gereksinimleri 7 Saat önce Resident Evil 9 Resmi Olarak Onaylandı: İşte Yeni Detaylar 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler