Candy Crush Yapımcısı Candy Adını Tescilledi

21.01.2014 09:33 Samet Basri Taşlı


     Siz oynamıyorsanız bile, mutlaka Candy Crush oynayan  bir yakınınız vardır. Peki bu popüler oyunun, ismini korumak amacıyla, Candy kelimesini tescil ettiğini biliyor musunuz?
 
     Candy Crush oyunlarının yapımcı firması olan King, yaklaşık bir yıl önce Candy ismini, hem oyunlar hem de ilginç bir şekilde kıyafetler için, tescil etmiş.  Şimdi ise App Store, içinde Candy kelimesi geçen oyunları bulunan yapımcılara, oyunlarını kaldırmaları veya ismini değiştirmeleri gerektiğini söyleyen e-postalar atıyor. Bu yapımcılar ya oyunu kaldırmak zorunda ya da bir avukat aracılığı ile oyunlarının farklı olduğunu kanıtlamalı. All Candy Slots isimli oyunun yapımcısı Benjamin Hsu ise "Benim veya diğer bağımsız yapımcıların avukatı karşılayacak parası yok. Yapmam gereken buysa, ismimi değiştirmek zorundayım" diyor.
 
     Candy daha önce tescillenen ilk kelime değil.  Hafıza anlamına gelen "Memory" daha önce aynı şekilde tescillenmişti.

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Steam'in Uzun Süredir Beklenen Aileler Özelliği Kullanıma Sunuldu 12 Eylül Assassin’s Creed Shadows İçin Yeni Fragman Yayınlandı 12 Eylül Dead Island 2 İçin Gelecek Neighborhood Watch Güncelleme Detayları 12 Eylül Achilles: Survivor Duyuruldu: İşte İlk Fragman 12 Eylül PlayStation Plus'a Eylül Ayında Eklenecek Oyunlar Açıklandı 12 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler