Yu Suzuki: Sega, Bana Shenmue III Yaptıracak

İlk 2 Shenmue, Sega'nın daha fazla Dreamcast satılması ve para kazanılması yönünde en büyük umutlarından biriydi, ancak maalesef beklenilen olmadı.
03.03.2011 12:23 Levent Polater

 
    Efsane Shenmue serisinin yaratıcısı Yu Suzuki, bugün GDC'de çok önemli bir açıklamada bulundu. Sega'nın kendisine 'büyük ihtimalle' Shenmue 3 yaptıracağını söyleyen ünlü yapımcı, en büyük engel olarak maliyeti gösteriyor.
 
    "Ben yapmak istiyorum, herhalde 200 kişi satın alacaktır diye düşünüyorum" diyen Suzuki'nin, "200 kişi derken şaka mı yaptığı yoksa yanlışlıkla mı ağzından çıktığı anlaşılamadı.
 
     En büyük sorun, para kaynağı bulmak olarak gösteriliyor. Dreamcast'e çıkan ilk Shenmue'nin maliyeti bile 47 milyon dolardı. Her ne kadar oyun mükemmele yaklaşsa da satışlar beklenilen gibi olmamıştı. Bu da zarar demekti.

    Olası bir Shenmue 3 için 100 milyon dolar gibi bir bütçenin hazır olması gerektiği düşünülüyor. Ne dersiniz? Shenmue III yapılmalı mı?
 

İlgili İçerik Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 21 Dk önce Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 1 Saat önce Park Yönetim Oyunu Planet Coaster 2 Çıkış Tarihi Belli Oldu 2 Saat önce Ördekli Battle Royale Oyunu DUCKSIDE Erken Erişim Tarihi Açıklandı 3 Saat önce eFootball Yeni Sezonu Bomba Gibi Başlıyor! 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler