ABD'de Oyunlara 3 Ayda 3.45 Milyar Dolar Harcandı

23.11.2013 10:10 Alkan Adakaner


     Oyun pazarının ne kadar büyük ve önemli bir hale geldiği yıllar geçtikçe daha iyi anlaşılıyor. Özellikle dünyanın en büyük oyun pazarı olan Amerika Birleşik Devletleri'nde oyunlara olan ilgi giderek artmaya devam ediyor.
 
    NPD Group tarafından yapılan açıklamada 2013'ün 3. çeyreğinde (Temmuz-Ağustos-Eylül) video oyun pazarında 3.45 milyar dolarlık harcama yapıldı. Bunun 1.30 milyar doları kutulu oyun ve dijital oyun içeriklerine (dijital alımlar, DLC, üyelikler, sosyal ve mobil oyunlar vb)  harcandı.
 
    Özellikle Grand Theft Auto V'in piyasaya çıkmasının sektöre büyük hareketlilik getirdiği söyleniyor. Zaten bu oyun tek başına 1 milyar dolardan fazla satış gerçekleştirmişti.
 

İlgili İçerik Yorumlar 10 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ağustos Ayının Ücretsiz PlayStation Plus Oyunları Erişime Açıldı 07 Ağustos Capcom, Gamescom 2024 Fuarında Sunacağı Oyunları Duyurdu 07 Ağustos The Lord of the Rings: Return to Moria Steam'e Geliyor 07 Ağustos Call of Duty: Black Ops 6'nın Zombi Modu Tanıtıldı 07 Ağustos PlayStation 5 Konsolu Ne Kadar Sattı? İşte Güncel Satış Sayısı 07 Ağustos
Forumdan Konular
DH'den Haberler