Amerika’daki Oyuncuların %82’si Çocuk!

Amerika’daki oyuncuların %82’si çocuk!
06.12.2009 03:23 Mertcan Aytar

NPD’nin yaptığı bir araştırmaya göre 2-17 yaşları arasındaki 55.7 milyon Amerikan çocuk bilgisayar veya konsol oyuncusu ve bu çocukların yarısı oyunları online olarak oynuyor.

Oyunların günümüzde çok büyük önemi var , aynı bir televizyon yayını gibi çok büyük kitlelere ulaşabiliyorlar ve Amerika’da ulaşılan kitlenin %82’si çocuk olunca iş daha da fazla önem kazanıyor.Yine yapılan bir anket sonrasında birçok çocuğun günlük düzenli olarak bilgisayar,konsol veya taşınabilir diğer aygıtlarda oyun oynadığı belirlendi.

Genellikle 12-14 yaş arası çocukların çoğu zamanını video oyunlarıyla geçiriyor , Amerikan gençlerinin bu oyunlara haftada ortalama 11 saat ayırdıkları biliniyor.

Erkek çocuklara oranla kız çocukları bilgisayar oyunlarıyla daha az vakit geçiriyor ve online oynamayı tercih etmiyor.Ankete katılanların %51’i oyunlarını online oynamayı tercih ettiklerini söylüyorlar ve bunu söyleyenler genellikle 9-14 yaş arası çocuklar.

NPD Grubun çocuklar ve oyunlar hakkındaki raporunu okumak için tıklayınız.
 
Kaynak 

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Black Myth: Wukong'dan 7 Dakikalık Yepyeni Oynanış Videosu Geldi 01 Temmuz Darkest Dungeon II Xbox Konsollarına Geliyor: Türkiye Fiyatı Belli Oldu 01 Temmuz Yeni Crazy Taxi Oyunu Açık Dünya Çok Oyunculu Olacak! 01 Temmuz Steam Kullanıcıları Oynamadıkları Oyunlar İçin 19 Milyar Dolar Harcamış 01 Temmuz Concord'un Açık Beta Tarihleri Belli Oldu 01 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler