E3 2011 Öncesi NGP için Sızan Detaylar

NGP bomba gibi geliyor.
11.04.2011 00:17 Ersin Çakı


     27 Ocak 2011'de Japonya Tokyo'da özel olarak hazırlanan bir basın konferansında tanıtılan NGP için birkaç ayrıntı dışında fazla bilgi sunulmamıştı. Hatta yeni konsolun hangi isimle çıkacağıda hala bilinmemektedir. Cihaza PSP2 diyemiyoruz çünkü ticari isimlendirme Sony tarafından henüz açıklanmadı ve firma yeni konsolunu NGP (Next Generation PlayStation Portable - Yeni Nesil Taşınabilir Konsol) olarak tanımlamıştı.

     Neyseki sızan bilgiler doğrultusunda, 7-9 Haziran tarihleri arasında yapılacak olan E3 fuarında NGP hakkında daha çok bilgiye sahip olabileceğiz. Bunların başında yeni konsolun gerçek isminin netlik kazanması geliyor.

     Öncelikle E3'ün ne olduğundan bahsedelim.

     Electronic Entertainment Expo (E3), her yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde gerçekleşen bir video oyunu fuarıdır. Fuara, oyun sektöründeki ünlü şirketler katılır (Nintendo, Sony, Microsoft, Ubisoft, Electronic Arts vs.). Bu firmalar fuarda kendi konferanslarında yeni oyunlar ve konsollar duyururlar. 2006 yılında fuar halka açıkken 2007'de sadece basına özelleştirildi. Ardında 2009 yılında tekrar halka açık hale getirildi.

     Söylentilere göre, NGP için E3 2011 Fuarında duyurulması beklenen gelişmelerin bazıları şunlardır.
  • NGP Lansmanında NGP'nin gerçek ismi ve fiyatı açıklanacaktır.
  • Hideo Kojima, NGP ile ilgili projelerini sunacak. Muhtemelen MGS: Peace Walker'ın NGP sürümü tanıtılacak.
  • Wipout motounun NGP'ye kusursuz bir şekilde uyarlandı ve bu motor ile çalışan ilk oyun tanıtılacak.
  • NGP için sunulacak yedi birinci part oyunları açıklanacak.
  • Tüm Platformlar için (PSP, NGP, PS3, PS2) toplamda 37 parça eser tanıtılacak.
  • Santa Monica Stüdyoları (God of War) yeni projeleri hakkında bilgi verecek.
  • Polyphony Digital (Gran Turismo), 2012 Mart ayına kadar çıkarmayı planladığı yeni oyunu hakkında bilgi verecektir. Projelerinde yer alan konsol platformu henüz belli değildir.

İlgili İçerik Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater İçin Yepyeni Fragman Yayınlandı 26 Eylül Shroud'un Yeni Oyunu Spectre Divide İçin İşler Yolunda Değil 26 Eylül Dynasty Warriors: Origins'ten 23 Dakikalık Oynanış Videosu 26 Eylül Beklenen VR Oyunu Metro Awakening'in Çıkış Tarihi Belli Oldu 26 Eylül Dragon Age: The Veilguard İçin Yeni Fragman Yayınlandı 26 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler