F2P Oyuncularının %40 Bir Şeyler Satın Alıyor

Bu türden oyunların ücretsiz olduklarına aldanmayın
23.04.2012 22:28 Alkan Adakaner


     Free to Play yani oynaması ücretsiz olan oyunlara ilgi son dönemlerde çok arttı. Kısaca  F2P olarak bilinen bu oyunlar aslında ücretsiz değil. Yani oyundaki her şeyi yapmak isterseniz veya oyunda daha hızlı level atlamak, bir şeylere sahip olmak istediğinizde ücret ödemek zorunda kalıyorsunuz. Oyunun adındaki Ücretsiz bölümü bir bakıma aldatmaca.
 
      NPD'nin araştırmasına göre Free to Play oyunları oynayanların %40'ı bu oyunlar için bir şekilde ödeme yapıyor. Üstelik bu ödemelerin büyük bir kısmı ilk ay içinde bunu yapıyormuş. Bunun anlamı da oyuna ilk başta sıkı bağlanırsanız ödeme yapıyorsunuz demektir.
 
     Genellikle kadınlar tarafından oynanan bu tür oyunlara (burada bahsedilen MMO'lardan çok sosyal oyunlar) 13 ila 34 yaşındaki erkek kullanıcılar ise pek sıcak bakmıyorlar. Bu yaş grubundakiler bu tür oyunlara ücret ödemekten kaçınıyorlarmış.
 
      NPD'nin bir başka ilginç verisi ise 2 yaş üstündeki Amerika nüfusunun %38'inin bir tür ücretsiz oyun oynadığı yönünde. Bu da free to play oyunların (freemium games de deniliyor) ne kadar büyük ilgi gördüğünün göstergesi.
 

İlgili İçerik Yorumlar 2 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
GeForce Now Hizmetine 4 Yeni Oyun Ekleniyor 40 Dk önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasının Eşleşmeleri Belli Oldu! 1 Saat önce 5 Milyon Dolar Ödül Havuzlu Riyadh Masters 2024 Turnuvası Başlıyor! 1 Saat önce Palworld'ün Oyuncu Sayısı Yeni Güncellemeyle Yüzde 700 Arttı! 3 Saat önce Tales Serisi: JRPG Dünyasının Efsanevi Yolculuğu 2 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler