Final Fantasy I-II, iPhone Yolunda

21.01.2010 15:10 Ersin Kılıç

 
İlk çıktığında Square Soft'u iflasın eşiğinden kurtarmayı başaran ve oyun sektöründeki en başarılı firmalardan biri haline getiren Final Fantasy serisinin ilk oyunu NES platformuna çıkmıştı.
 
Daha sonra bir çok platformda da karşımıza çıkan oyun son olarak ise PSP versiyonu ile oyunseverler ile buluştu. Oyunun son çıkartması ise iPhone ve iPod Touch'a oluyor.
 
Square'nin son oyunu olarak baktığı ve adına da bu nedenle Final Fantasy ismini verdikleri ilk oyunda, karanlığa yenik düşen dünyayı tekrar eski haline getirmek için ortaya çıkan dört savaşçının hikayesine tanıklık ediyoruz.
 
İlk oyunun başarısından sonra çıkan ikinci oyunda ise palamecia imparatorunun tehtid ettiği bir dünyada, kasabalarına saldırılan Firio, Maria, Gus ve Leon'un başkaldırarak imparatorluğa karşı verdikleri mücadeleye tanıklık ediyorduk.
 
Nobou Uematsu'nun da eşşiz müzikleri ile hayat verdiği Final Fantasy, yakaladığı başarıdan sonra devam oyunları ile birlikte adeta bir fenomen haline gelmiştir.
 
Square Enix'in Facebook sayfasından duyurusunu yaptığı oyunların çıkış tarihi ise henüz belli değil. Çıkış tarihi için sadece yakında ibaresi kullanılan oyunun grafiklerinin de tekrar elden geçtiğini görüyoruz.
 
Oyunun iPhone ve iPod Touch sürümlerine ait ekran görüntülerine ulaşmak için tıklayınız.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Final Fantasy I-II Platformlar: PS3 PSP Mobil Geliştirici: Square Enix Dağıtıcısı: Square Enix Tür: RPG Çıkış Tarihi: 1 Mart 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 4 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Star Wars Outlaws'ın Geliştirmesi Tamamlandı! 39 Dk önce The Crew Motorfest'i Kısa Süreliğine Ücretsiz Oynayabilirsiniz 4 Saat önce Esports World Cup 2024 CS2 Turnuvasında Eşleşmeler Belli OIdu! 6 Saat önce EA Sports FC 25'in Çıkış Tarihi ve Fiyatı Sızdırıldı! 6 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvası Başladı! 7 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler