"PS Vita Mart Sonuna Kadar 2.5 Milyon Satabilir"

Playstation Vita'yı sabırsızlıkla bekleyen çok büyük bir kitle var
13.08.2011 10:22 Alkan Adakaner


     Sony henüz kaç adet Playstation Vita piyasaya süreceğini açıklamadı, ama analistler cihazın satışları ile ilgili tahminler yürütmekten geri kalmıyor.  SMBC Nikko Securities analisti Kazuharu Miura, Sony'nin Mart 2012'de bitecek olan bu mali yılda 2.5 milyon adet Playstation Vita satmasını beklediklerini söyledi. Ayrıca 7 milyon adet de yazılım satılması bekleniyormuş.

     Bu yıl sonunda Japonya'da gelecek yılın başında da Avrupa ve Amerika'da piyasaya çıkacak olan cihazın kesin çıkış tarihi Eylül ayındaki Tokyo Game Show'da açıklanacak.

    Miura ayrıca 2013 yılının Mart ayına kadar (yani sonraki mali yılın sonu) Sony'nin 8.5 milyon Vita ve 28 milyon adet de yazılım satmasını bekliyor. Bize soracak olursanız Sony bu rakamı rahatlıkla geçebilir.
 
    Bu arada Sony'nin şu an üreteceği her Playstation Vita'dan 5.000 Japon Yeni yani 65 dolar zarar etmesi bekleniyor. Bu zararın 2013 Mart'ında 32 dolara kadar düşmesi bekleniyor. Sonuçta firma asıl kârı yazılımdan kazanacak.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Ekim Ayının Ücretsiz PlayStation Plus Oyunları Artık Erişilebilir 03 Ekim Until Dawn Remake Çıkış Fragmanı Yenilenen Görselleri Sunuyor 03 Ekim Hi-Fi Rush 2'nin Açık Dünya Yapısına Sahip Olacağı Bildirildi 03 Ekim Final Fantasy 16 Yapımcısı Oyunu Xbox'a Getirmek İstediklerini Açıkladı 03 Ekim Gran Turismo 7 İçin Yeni Güncelleme 3 Yeni Aracı Ekliyor 03 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler