Prey for the Gods Oyununun İsmi Bethesda Yüzünden Değiştirildi

04.05.2017 16:23 Gazali Çetinkaya

 
   2005'te PlayStation 2 için çıkış yapan Shadow of the Colossus'tan esinlenerek geliştirilen Prey for the Gods oyununun ismi Bethesda ile yaşanan bir isim hakkı anlaşmazlığı sebebiyle Praey for the Gods olarak değiştirildi.
 
   Üç kişiden oluşan geliştirici No Matter Studios websitesi üzerinden yayınladığı açıklamada Prey for the Gods isim hakkı başvurusundan sonra Bethesda'nın ana şirketi Zenimax'ın bu isim hakkı talebine karşı çıktığını ve bu sebeple oyunun adını Praey for the Gods olarak değiştirmek durumunda kaldıklarını belirtti. No Matter Studios'un belirttiğine göre Zenimax Prey for the Gods isminin Prey markasına çok benzediğini düşünüyor.
 
   No Matter Studios,

"Değerli Kickstarter fonlarımızı harcamak ve mahkemede bununla mücadele için ek kaynaklardan yararlanmak istemedik. Destekçilerimizin parasının oyunun geliştirilmesi dışında kullanmamız bizi kötü hissettirirdi. Eğer mahkemeyi kazansaydık bile fonlarımızdan sağlam bir miktar harcamak zorunda kalırdık ve buna değeceğini düşünmüyoruz."
 
   Bethesda Temsilcisi,

"Gerçekten çok fazla seçeneğimiz yoktu. Eğer isim hakkına karşı çıkmasaydık Prey isim hakkını kaybedebilirdik ve bu kabul edilemez. Ne yazık ki, isim hakkı kanunları böyle işliyor."
 
   Praey for the Gods Aralık 2017'de PS4, Xbox One ve PC için çıkış yapacak.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Prey For Gods Platformlar: PC Geliştirici: No Matter Studios Dağıtıcısı: Bağımsız Tür: Action Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 11 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Epic Games Bir Sonraki Hafta Hangi Oyunları Ücretsiz Verecek? 1 Saat önce Xbox Games 2024 Sunumunda Gösterilen Tüm Oyunlar 2 Saat önce Tango Gameworks Çalışanı Stüdyonun Son Gününden Görseller Paylaştı 2 Saat önce Final Fantasy 14 Dawntrail Çıkış Fragmanı 3 Saat önce ARK: Survival Ascending'de AMD FSR 3.0 Nasıl Etkin Hale Getirilir? 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler