Sony, Guerrilla Cambridge Stüdyosunu Kapatıyor

12.01.2017 16:15 Gazali Çetinkaya

 
   Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios, Guerrilla Cambridge stüdyosunu kapatıyor. Firma yaptığı bir duyuru ile açıkladı. Sony, yaptığı açıklamasında, "mümkün olduğunca çalışanları diğer projelere yeniden dağıtmaya" çalışacaklarını ve yerel geliştiricilere işe alım konusunda yardımcı olabileceklerini belirtti. 
 
   Sony şirketin tüm proje ve kaynak portföyünü inceledikten sonra kapatma kararının alındığını belirtti ve "Stratejik hedeflerimize ulaşabilmek için Avrupa stüdyolarının yapısında bazı değişiklikler yapmak gerek." diye de ekledi.
 
   Ayrıca Sony tarafından şu açıklama da yapıldı.
 
"Bunun diğer stüdyolar ile birlikte heyecan verici yeni projeler üzerinde (PlayStation VR projeleri dahil olmak üzere) çalışan yüksek nitelikli personel kaybetme riski anlamına geldiğini biliyoruz. İleride daha güçlü bir konuma gideceğimize ve oyuncularımıza en yüksek kalitede mümkün olan en iyi içeriği sunabileceğimize inanıyoruz. Bu karar, Guerrilla Cambridge'in inanılmaz oyunlar ve servisler sunduğu gerçeğini değiştirmemelidir."
 
   Daha önce SCE Cambridge Studio olarak da bilinen Guerrilla Cambridge stüdyosu, 4 Temmuz 1997 yılında kurulmuştu ve stüdyonun en bilinen projeleri ise MediEvil, Primal, Ghosthunter, Killzone: Mercenary, LittleBigPlanet (PSP) ve RIGS: Mechanized Combat League adlı oyunlardı.
 
   Ek olarak Guerrilla Cambridge stüdyosunun, Horizon: Zero Dawn üzerinde çalışan ve Killzone markasının yaratıcısı olan Guerrilla Games'ten ayrı olduğunu belirtelim. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PlayStation 4 Platformlar: PS4 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 29 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 30 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
2023 Yılında Steam'de Co-op Oyunların Sayısı Zirve Yaptı 5 Dk önce Üç Klasik Battlefield Oyunu Satıştan Kaldırılıyor 1 Saat önce Suicide Squad: Kill the Justice League'in 2. Sezon Yol Haritası Açıklandı 2 Saat önce Steam Yaz İndirimlerinde Alabileceğiniz 3 Dolar ve Altı Oyunlar 3 Saat önce The Legend of Zelda Kılıcıyla Sokakta Dolaşan Adam Hapse Atıldı 03 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler