Tencent'e Honor of Kings Oyunu Yüzünden Dava Açıldı

01.06.2021 21:17 Mehmet Tandoğan

 
 
Bir Reuters raporuna göre bugün Çinli bir kamu çıkar grubu, Tencent, Honor of Kings oyunu nedeniyle dava edildi.
 
Pekin Gençler Hukuk Yardımı ve Araştırma Merkezi davayı kendilerinin açtığını belirterek şunları dile getirdi: "Oyun karakterlerinin kıyafetleri toplum için uygunsuz. Ayrıca web sitesinde ve forumlarında gençler için uygun olmayan pek çok içerik yer alıyor." 
 
Grup ayrıca Tencent'in son dört yılda oyunun yaş sınırını 18'den 12'ye kademeli olarak düşürmesiyle ilgili endişelerini belirtti. Bunun da ötesinde oyun içi mekanikler nedeniyle genç oyuncuların, oyunu daha uzun süre oynama ihtimalinin daha yüksek olduğu endişelerini de dile getirdi.
 
Reuters, bu davanın Pekin'in Çin'in en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarına yönelik antitröst baskılarını izlediğini kaydetti. 
 

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 2. Hafta Başlıyor! 25 Haziran VALORANT Challengers 2024 Türkiye: Birlik Split 2'de 5. Hafta Tamamlandı! 25 Haziran Amazon Prime Gaming Temmuz Ayında 15 Ücretsiz Oyun Dağıtıyor 25 Haziran Steam 2024 Yaz İndirimleri Başlıyor: Yüzlerce Oyun İndirime Giriyor 25 Haziran Avowed'ın Oyun Süresi The Outer Worlds'e Yakın Olacak 25 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler