Linux'ta Oyunculuğa Bir Destek de Nvidia'dan

24.09.2013 17:56 Samet Konuksal


    Geçtiğimiz gün içerisinde Valve, Linux tabanlı işletim sistemi SteamOS'i duyurmuş ve Linux'un PC oyunculuğundaki yerini güçlendirmişti. Linux cephesiyle ilgili bir sevindirici haber de Nvidia'dan geldi.
 
    Bundan daha önce Nouveau isimli Linux yazılımı aracılığıyla gönüllü geliştiriciler Nvidia'nın ekran kartı sürücülerini Linux'a uyarlamaya çalışıyorlardı. Nvidia, Nouveau'nun yapımcı ekibine ve diğer Linux gönüllülerine kendi ekran kartı sürücüleriyle ilgili bir belge paylaştı. Bu belgede Nvidia'nın geliştirdiği GPU sürücülerindeki kodların ne işe yaradığı, neyin neyle bağlantılı olduğuyla ilgili açıklayıcı bilgiler yer alıyor.
 
    Yani önümüzdeki dönemde Nvidia'nın ekran kartı sürücüleri birinci parti tarafından Linux'a uyarlanmasa da, gönüllü yazılımcılar tarafından işletim sistemine ayak basacak. Bu haberlerin devamında daha sevindirici şeyler göreceğiz gibi duruyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 3 Saat önce Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 3 Saat önce Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 3 Saat önce Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 4 Saat önce Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler