Avrupa'nın İlk Video Oyunları Müzesi Açılıyor

02.11.2010 11:00 Alkan Adakaner


 
     Oyun kültürünün gelişmiş olduğu Batı'da bu tür bir müze için belki de geç bile kalındı, ama sonuç olarak İtalya'da Avrupa'nın ilk video oyunları müzesi açılıyor.
 
     Roma'nın merkezinde Piazza Mazzini yakınlarında açılacak olan ViGaMus ((VideoGame Museum'un kısaltması) adlı müzenin 2011 yılın Bahar mevsiminde kapılarını ziyaretçilere açması bekleniyor. Video oyunlarının geçmişi, bugünü ve geleceğine odaklanan ViGaMus'un tanımı ise şöyle:
 
"Video oyunları tarihinde teknoloji, kültür ve sanatın evrimi merkezi"
 
      Italian Videogame Developer Conference (IVDC) müdürü Marco Accordi ise ViGaMus'u şöyle tanıttı:
 
     "ViGaMus; İtalyan video endüstrisi, İtalyan hükümeti ve özel yatırımcıların ortak bir amaç için yakın çalışması sonucu iddialı projeler için ilk adımdır."
 
     Bu müze projesinin sitesini buradan ziyaret edebilirsiniz, bir gün imkan olursa gidip yerinde de görmek şansını umarım hepimiz yakalarız.
 
 

İlgili İçerik Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Rain World DLC'si 'The Watcher' 28 Mart 2025'te Çıkıyor 23 Dk önce Monospaced Lovers, 31 Ekim'de PS5, Switch ve PC için Çıkıyor 36 Dk önce Two Point Museum Çıkış Tarihi Açıklandı: Ön Siparişlere Açıldı 1 Saat önce PowerWash Simulator İçin Shrek DLC'si Geliyor: İşte Fragman 1 Saat önce Enis Kirazoğlu ve Ekibinin Sunduğu Anomaly Agent PS4 ve PS5'e Geliyor 2 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler