Amerika'da Akıllı Telefonlar %50 Paya Sahip

Android'ler hızla yayılıp dünyamızı ele geçirmeye devam ediyorlar
30.03.2012 09:10 Alkan Adakaner


      Nielsen araştırma şirketinin verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde akıllı telefonlara olan ilgi çok büyük bir hızla artıyor. Nielsen'in Şubat 2012'deki verilerine göre Android ve iOS yazılımları kullanan cihazlar cep telefonu pazarının %49.7'sine sahip oldular. Bu oran Şubat 2011'de ise %36 idi.
 
      Son 3 ayda cep telefonu alanların 3'te 2'sinin akıllı telefon aldığını da belirten Nielsen, Android telefonların akıllı telefon pazarında %48 paya sahip olduğunu, iPhone'un ise %32.1 pazar payına ulaştığını belirtiyor. Son 3 ayda akıllı telefon satın alanların % 48'inin Android platformunu tercih ettiği, %43'ünün ise iPhone satın aldığı da araştırmada belirtiyor.
 
       Nokia'nın Windows Phone 7'sinin Windows 8 ile birlikte bir yükselişe geçebileceği ve Blackberry'nin geleceğinin de Blackberry 10 ile değişebileceğini de göz önüne almak gerekiyor. Yine de bunlar şimdilik Android ve iOS cihazların oldukça gerisinde.
 
     Akıllı telefonların cep telefonu pazarını hızlı bir şekilde ele geçirmesi bu pazarda oyunlara verilen önemi de arttıracaktır. Zaten iOS ve Android pazarında ciddi bir potansiyel var, buna rağmen taşınabilir el konsolları hala oyun kalitesi konusunda bu platformların çok ilerisinde. Pazarın büyümesi ile bu durum da değişebilir.
 

İlgili İçerik Yorumlar 1 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 54 Dk önce Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 2 Saat önce Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 3 Saat önce Empire of the Ants Oyunundan 1 Saatlik Oynanış Videosu Yayınlandı 3 Saat önce Söylentilerin Ardından Take Two, GTA 6'nın 2025'te Çıkacağını Doğruladı 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler