Düzeltme: EA, Origin'den Kutulu Oyun Satışını Bırakıyor

29.03.2014 13:52 Samet Konuksal


Misafir üyeliğin uyarması sonrasında düzeltme: Haberde bir yanlış anlaşılma meydana gelmiş. Asıl habere göre EA, Origin üzerinden yaptığı kutulu oyun satışını durduruyor. Yani firma, PC oyunlarını kutulu olarak satmaya devam edecek. Yanlış haber için özür diler, uyaran okurumuza teşekkür ederiz.
 
    Dijital oyun satış platformları PC'de epey büyük ilgi görüyor. Özellikle sunulan indirimlerden dolayı Origin ve Steam gibi platformlar, çoğu oyuncunun sıkça kullandığı yerler hâline geldi. Electronic Arts da, bunu fırsat olarak görüp son hamlesini yaptı. 
 
    Yapılan açıklamaya göre Electronic Arts, bundan sonraki dönemde Origin kullanan oyunlarını, bir nevi bütün oyunlarını, kutulu olarak piyasaya sunmayacak. EA'in dijitale geçiş süreci 4 Nisan'da başlayacak. Bu durum şimdilik sadece PC için geçerli olacak.
 
    Yayınlanan bildiride Electronic Arts, ilginç bir istatistiğe yer veriyor. Belirtilenlere göre Origin kullanıcılarının %99'u, oyunlarını dijital yollarla satın alıyorlar. Geriye kalan %1'lik kesim ise kutulu oyunlara başvuruyor. Aslına bakarsanız böyle bir istatistikten sonra EA'e bu kararında haksız diyemeyiz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
PC Platformlar: PC Geliştirici: Açıklanmadı Dağıtıcısı: Açıklanmadı Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 37 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
VCT 2024: EMEA 2. Aşama Turnuvasında 3. Hafta Tamamlandı! 1 Saat önce Assassin’s Creed Serisinin Yeni Oyunları Yolda (Video) 1 Saat önce Macera Oyunu Steam'de Bedava Oldu: Kalıcı Olarak Hesaba Ekleyin 05 Temmuz Satisfactory Tam Sürüme Kavuşuyor: İşte Çıkış Tarihi 05 Temmuz GTA 5'in Hikaye DLC'si GTA Online Sebebiyle İptal Edilmiş 05 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler