PS3, 2011'de Xbox 360'tan Daha Fazla Satıyor

Kinect ve Move da konsol yarışlarında belirleyici rol oynuyor
26.07.2011 08:16 Alkan Adakaner


    Yeni nesil ne zaman gelecek diye tartışmaya devam ederken bu nesildeki konsol savaşları da devam ediyor. Nintendo Wii'nin açık ara farkla lider götürdüğü savaşta Xbox 360 ve Playstation 3 arasındaki mücadele de devam ediyor.

    EEDAR'ın analisti Jesse Divnich'in açıklamalarına göre bu savaşta Xbox 360 hala bir adım önde bulunuyor. Microsoft'un konsolu toplamda %5 daha fazla sattı. Buna rağmen Playstation 3'ün 2011 performansı Xbox 360'tan %10 daha iyi olmuş.
 
    Yine aynı analist Microsoft'un yeni nesil konsolu piyasaya sürmesi gerektiği görüşünde, yoksa Sony hardcore oyuncu kitlesini kendi tarafına doğru çekebilirmiş. Olası senaryoya göre Sony hardcore sektörü tamamen kendi tarafına çekecek.
 
     Aslına bakarsanız Playstation 3, Xbox 360'ı satışlarda geçse bile Microsoft'un geçen nesilde devasa farkı kapatıp hala önde olması bile çok büyük bir başarı olarak görülmeli. PS2 ve Xbox arasında satış kıyaslaması yapılması bile düşünülemezdi, ama bu nesilde 5 yıldır hala Microsoft önde bulunuyor. O nedenle PS3'ün Xbox 360'ı geçmesi Sony için büyük bir başarılı sayılamaz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 15 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler