The War Z'nin İsim Hakları Askıya Alındı

The War Z'nin geliştiricileri için önümüzdeki dönem çok zorlu geçecek
25.12.2012 10:26 Alkan Adakaner


      Hammerpoint tarafından geliştirilen The War Z ile ilgili bir süre önce çok sayıda olumsuzluk ortaya çıkmıştı. Önce oyunun Steam sayfasındaki yanlış bilgiler nedeniyle geliştiriciler suçlanmış, ardından Valve oyunu Steam'den çekmişti. Ayrıca oyunun tanıtım resimlerinde The Walking Dead'den zombiler araklandığı da ortaya çıkmıştı.
 
     Son olarak ise World War Z adlı film ile isim benzerliği nedeniyle Paramount Pictures The War Z'nin geliştiricisini dava etmişti. "Amerika Birleşik Devletleri patent ve marka ofisi" ise bu şikayet sonrasında The War Z adının haklarını askıya aldı. Yani Hammerpoint artık bu adı kullanamayacak. Üstelik isim haklarının askıya alınması oyunun Steam'den çekilmesinin 2 gün öncesine rastlıyor.
 
     Hammerpoint'in isim hakkı başvurusu ise World War Z'den 10 gün sonrasına denk geliyor. Bu durum büyük bir tesadüften ibaret gibi görünüyor. Ayrıca The War Z adının değişmesi belki de geliştirici için olumlu bir durumdur; çünkü oyuncuların aklında The War Z ismi artık pek olumlu çağrışımlar yapmıyor.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Infestation: Survivor Stories Platformlar: PC Geliştirici: Hammerpoint Interactive Dağıtıcısı: Arktos Entertainment Group Tür: MMO-FPS Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 12 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Assassin's Creed Mirage Bu Ay Steam'e Geliyor 9 Saat önce 343 Industries Birden Fazla Halo Oyunu Üzerinde Çalışıyor 10 Saat önce Nintendo Switch 2'nin Bu Yıl Duyurulacağı Bildiriliyor 10 Saat önce Epic Games'in Ücretsiz Oyununu Kütüphaneye Eklemeyi Unutmayın 11 Saat önce 2si1: The Last of Us 2. Sezon'dan Yeni Detaylar 11 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler