Almanya'da Oyun Satışları

02.06.2011 01:42 Ersin Çakı


 
     Belki yeni farkettik ama aslında Almanya'da da bu istatistikleri tutan bir kuruluş varmış. Kuruluşun adı GfK. Bu kuruluşla ilgili internetten biraz araştırma yaptım ve çok ilginç bilgiler edindim. Meğerse GfK, sadece Almana'da değil, içinde Türkiye'nin de bulunduğu 100'den fazla ülkede araştırma hizmeti veriyormuş.
 
     GfK Türkiye, 1987 yılından bu yana pazar araştırmaları konusunda faaliyet gösteren Türkiye’nin lider araştırma kuruluşudur. 200+ tam zamanlı çalışanı vardır. 150 firma ile 100'den fazla ülkede araştırma hizmeti veren dünyanın ve Avrupa'nın en büyük 4. pazar araştırma grubu olan çokuluslu GfK Grubu’nun Türkiye ayağı olarak araştırma sektöründe global düzeyde yaşanan tüm yenilikleri yakından izlemektedir.
 
     Bu kısa tanımdan sonra şunları düşünmeye başladım. Onca sene Türkiye'de hizmet veren GfK, ülkemizdeki konsol ve oyun satışlarındaki  istatistikleri tutuyor mu? Tutuyorsa hangi satış firmaları araştırılıyor. Bu veriler medyaya dağıtılıyor mu? Bugüne kadar Türkiye'de böyle bir istatistiğin varlığını ne duydum ne de gördüm.
 
     Almanya'daki oyun satışlarına gelecek olursak, LA Noire Playstation3 sürümünü liste başıyken, yine aynı oyunun XBox360 sürümü ikinci sırada yer alıyor. Piyasaya yeni çıkan DiRT 3 ise yeni olmasına rağmen çıktığı tüm platformlarda ilk 10 arasında girerek liste başını zorlayacak gibi görünüyor.
 
     İşte haftanın en çok satan oyunları (parantez içindeki rakamlar bir önceki haftada yer aldıkları sırayı göstermektedir) :
 
1. L.A. Noire - PlayStation 3 (1)
2. L.A. Noire - Xbox 360 (3)
3. The Witcher 2 Assassins Of Kings - PC (2)
4. DiRT 3 - PlayStation 3 (yeni)
5. Virtua Tennis 4 - PlayStation 3 (7)
6. DJ Hero 2 - PlayStation 3 (6)
7. Brink - Xbox 360 (4)
8. Homefront - PlayStation 3 (5)
9. DiRT 3 - PC (yeni)
10. DiRT 3 - Xbox 360 (yeni)

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler