Amerika, 2009'da Oyunlara 25.3 Milyar $ Harcadı

11.05.2010 11:08 Levent Polater

study
   
      Amerika'lı oyuncuların 2009 bilançosu gösterildi. Amerikalıların 2009 yılında toplamda oyunlara 25.3 milyar dolar harcadığı belirtildi.
 
    Newzoo'nun yaptığı bu araştırmaya göre bu toplam paranın %46'sının oyun satışlarına, online üyeliklere gittiği kaydedilirken konsol satışları ise 15 milyar dolar ile Amerika'lıların paralarını en çok akıttıkları yer olduğu açıklandı. PC oyunlarına ise 4.15 milyar dolar harcandığı belirtildi.

    Bu araştırmaların sonuçlarının 13.000 katılımcının verdiği yanıtlar doğrultusunda çıktığı açıklandı. Amerika'nın oyunlara ne kadar düşkün olduğu böylece bir kez daha görülüyor. Oyun endüstrisinin son zamanların en gelişen ve sermayenin en çok döndüğü pazarlardan biri olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz.
 
 
Kaynak

İlgili İçerik Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 1 Saat önce Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 9 Saat önce Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 9 Saat önce Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 9 Saat önce Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 9 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler