Sony, Vita'da Çıkış Sonrası Oyunlara Güveniyor

Call of Duty'nin Vita satışlarına katkısı çok fazla olacaktır
14.01.2012 11:24 Alkan Adakaner

 
      Playstation Vita'nın pek de göz alıcı çıkış oyunlarına sahip olduğunu söylemek zor. Buna rağmen Uncharted: Golden Abyss'in de aralarında bulunduğu 20 civarında oyunla konsolun hiç de fena bir çıkış yapmayacağını söyleyebiliriz. Zaten Sony yetkilileri de bunun farkında ve konsol piyasaya çıktıktan sonra yeni oyunlarla Vita'yı destekleyeceklerini söylüyorlar. John Koller'in CES'te yaptığı açıklama firmanın planlarını özetlemeye yetiyor:
 
     "Bu gerçekten de yapmak istediğimiz şey ve geçmişteki deneyimlerimizden taşınabilir cihazların çıkış dönemi ile ilgili çok şey öğrendik, çok güçlü oyunlarla piyasaya çıkıp daha sonra 3-4 ay boyunca oyuncuların oyunsuz kalmalarını istemiyoruz. Vita piyasaya çıktıktan sonraki aylarda önce MLB, sonra Mortal Kombat, sonra Resistance, daha sonra Little Big Planet, Call of Duty ve Assassin's Creed oyunlarını piyasaya süreceğiz"
 
       MLB'nin 6 Mart'ta piyasaya çıkacağını göz önüne alırsak bu açıklama bize Mortal Kombat için de çok beklemeyeceğimizi işaret ediyor. Diğer taraftan Call of Duty ve Assassin's Creed oyunları için yıl sonunu beklemek zorunda kalabiliriz.
 
     Nintendo'nun 3DS ile giderek güçlendiği bir dönemde Sony'nin oyunlara daha fazla yatırım yapması firmanın bu alanda tutunabilmesi açısından önemli. 3DS'teki fiyat indirimi ve yeni oyunlar konsolun satışlarını resmen uçurmuştu; kim bilir belki Sony de benzer bir strateji izler.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 14 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Like A Dragon Serisinin Yeni Oyununun Yolda Olduğu Bildirildi 9 Dk önce Disney, Mobil Platform İçin Pixel RPG Adlı Oyunu Duyurdu 1 Saat önce Gran Turismo 7'nin Bir Sonraki Güncellemesi Altı Yeni Arabayı Getiriyor 2 Saat önce Cyberpunk 2077'nin Kötü Çıkış Yapması DLC'nin İyi Olmasını Sağlamış 16 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasının Şampiyonu T1 Oldu! 16 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler