Söylenti: Microsoft'tan Bağımsızlara Özgürlük

11.07.2013 22:54 Samet Konuksal


    Microsoft, bu nesilde bağımsız yapımcılara Xbox Live Arcade ile kapı aralasa da, destek manasında çok fazla şey sunamamıştı. Yeni nesilde bağımsız yapımcılardan oyunları sunma parası almayan Sony'den sonra Microsoft tarafından da bir atılım geleceğe benziyor. Zira GameReactor isimli sitenin söylentisi bu yönde. 
 
    Sitede çıkan bir haberde konuşan Avrupalı bir gelitşiricinin belirttiklerine göre Microsoft, Xbox One'la birlikte "Self Publishing" adı verilen sistemi konsoluna getirmeyi planlıyor. Bu sistemde yapımcılar, Microsoft'a herhangi bir ücret ödemeden oyunlarını konsolun dijital satış ortamlarına sunabiliyorlar.
 
    Bunun haricinde yine aynı kaynağın belirttiklerine göre Microsoft, Xbox One'ın geliştirme kitlerini bağımsız yapımcılara daha ucuz bir fiyattan dağıtmaya başladı. Tabii bu söylenilenlerin doğruluğu henüz bilinmemekte.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 17 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cities Skylines 2 DLC'si Bir Kez Daha Ertelendi 18 Eylül Square Enix: Final Fantasy 16'nın Satışları Beklentinin Altında Kaldı 18 Eylül Dead by Daylight Yan Oyunu Project T İptal Edildi 18 Eylül Horizon Zero Dawn Remastered PS5 ve PC İçin Derecelendirildi 18 Eylül Yeni Battlefield Oyunundan Çeşitli Detaylar Ortaya Çıktı 18 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler