Bomba: EA, PopCap'i 750 Milyon Dolara Satın Aldı

EA'in bugün gelen bir rapor doğrultusunda sosyal ağ oyun yapımcısı Ohai'yi satın aldığı söylenmişti.
13.07.2011 00:15 Levent Polater

 
    Günün bombası şimdiden patladı. EA, Plants vs. Zombies ile adını duyurmayı başaran PopCap'i 750 milyon dolar karşılığında satın aldı.
 
    Devralma işleminin 650 milyon dolar nakit, 100 milyon dolarlık sermaye karşılığında gerçekleştiği rapor edildi.
 
    EA CEO'su John Riccitiello, EA ve PopCap'in birleşmesinin harika olduğunu söylerken PopCap stüdyosunun yetenekli insanlarla dolu olduğunu söyledi. PopCap CEO'su David Roberts ise, EA ile çalışarak oyunlarını ve servislerini daha sosyal, mobil ve casual bir hâle getirebileceklerini ve iş olanaklarını dijital servisler, ülkeler ve kanallar yönünden arttırabileceklerini belirtti.
 
    Anlaşmanın bir parçası olarak EA'in Plants vs. Zombies, Bejeweled ve Zuma'yı yeni platformlar ve pazarlara getireceği belirtiliyor. Ancak detaylar henüz açıklanmadı.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Plants vs Zombies Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: PopCap Games Dağıtıcısı: PopCap Games Tür: Puzzle Çıkış Tarihi: 9 Mayıs 2009
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 16 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Devil May Cry Animasyon Dizisinin Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Fragman 20 Eylül No More Room in Hell 2 Erken Erişim Olarak Geliyor: Çıkış Tarihi Açıklandı 20 Eylül Unity 6'nın Özelliklerini Gösteren Teknoloji Demosu Yayınlandı 20 Eylül Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman 20 Eylül Cabernet, 24 Ekim'de PC Üzerinden Piyasaya Çıkıyor 20 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler