Playstation 4'ün Geriye Uyumlu Olması Zor

Playstation 4'ün en erken 2013 sonunda piyasaya çıkması bekleniyor
17.11.2012 09:18 Alkan Adakaner


      Sony'nin yeni nesil Playstation'ını (PS4 diyelim) hala yapım aşamasında ve bazı geliştiriciler bu konsolun geliştirici kitlerine ulaştılar. Söylenenlere göre Playstation 4'ün PS3 oyunlarını oynatması biraz zor olacak. Bunun nedeni ise emülasyon sisteminin pahalı olması.
 
      Clever Bean’in yöneticileri Martin Turton ve Andrew Newton'ın açıklamalarına göre Playstation 4'ün geriye uyumluluğu başarılması zor bir şey. Bunun tek nedeni ise PS3 oyunlarının emüle edilmesinin pahalıya mal olacak olması.

      Buna rağmen Clever Bean'in yöneticileri Cloud-based (Bulut tabanlı) streaming servisler ile PS3 oyunlarını çalıştırmasının önündeki zorluğun ortadan kaldırılabileceğini düşünüyorlar. Sony'nin bu servisi kullanan şirketlerden biri olan Gaikai'yi satın alması ise firmanın bu yolu kullanabileceğini de düşündürüyor.

     Sony'nin 2009 yılında "Ps Cloud" markasının isim haklarını aldığını da belirtelim. Playstation 4'te bu teknolojinin kullanılması bizi hiç şaşırtmayacaktır. Özellikle çok sayıda geliştirici geleceği bu sistemde görürken, Sony bu duruma gözlerini kapatmayacaktır.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation 3 Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 11 Kasım 2006
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 33 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Halo Infinite İçin Resmi Üçüncü Şahıs Modu Geliyor 2 Saat önce Riot, Valorant Evrenine Yeni Oynanabilir Deneyimler Getirecek 3 Saat önce Metal Gear Solid Delta'nın Zorluğu Kamera Açısına Göre Değişecek 3 Saat önce NewGamePlus: The Day Before Geliştiricisi Yeni Oyun İçin Para İstiyor 4 Saat önce Until Dawn Remake Çıktı: Steam İncelemeleri Karışık 05 Ekim
Forumdan Konular
DH'den Haberler