"Sony En İyi Konsol ve Stüdyolara Sahip"

GDC fuarında verdiği bir demeçte, Quantic Dreams ekibi duygusal bir savaş oyunu yapmak istediklerini dile getirmişti.
23.03.2011 20:44 Talha Aynacı

 
     Quantic Dreams kendisini ilk olarak PC için çıkardıkları Omikron : The Nomad Soul ile oyun endüstrisinde göstermişti. Ardından Fahrenheit ile Pc, Xbox ve Playstation 2 platformlarına çıkarma yapan Quantic Dreams bu oyun beraberinde büyük bir başarıya imza atmış  ve epeyce üne kavuşmuştu. İlk iki oyuna bakıldığında sanırız hiç kimse devam oyunlarında  Quantic Dreams'in Playstation'a özel bir oyun yapacağını tahmin edemezdi.
 
     Sony işbirliğiyle geliştirdikleri Heavy Rain sonrasında David Cage, Playstation 3 platformu için özel oyun geliştirmeye ve Sony stüdyolarıyla ortak çalışmaya devam edeceklerini açıkladı:
 
"Sony ile oldukça özel bir bağımız var.  Bu ilişki Heavy Rain'i geliştirdiğimiz dönemde muhteşemdi. Bize her zaman güvendiler ve ilk günden itibaren desteklerini eksik etmediler. Onlar için her ne kadar riskli bir proje olsa da, yine de bu desteği vermekte tereddüt etmediler. Dünyanın en iyi stüdyosunun bir parçası olmak bizim için harika bir duygu. Bu beraberliğe devam etmekten memnunuz ve Playstation markası için oyun yapmaya devam edeceğiz. Projelerimiz için ödeme yapıyorlarsa, biz de Playstation'a özel kalırız."
 
     David Cage bu önemli açıklamanın ardından Sony'nin kanatları altında oyun geliştiren Naughty Dog, Santa Monica, Guerilla ve Media Molecule gibi yapımcılarıyla sürekli diyalog içerisinde olduklarını ve bu bilgi paylaşımının her firma için önemli deneyimler olduğunu dile getirdi. Hatta bu firmalardan birinin PS3'e özel geliştirilen FPS üzerinde çalışırken kendilerine danıştıklarını (Killzone 3 değil) açıkladı.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Heavy Rain Platformlar: PS3 PS4 Geliştirici: Quantic Dream Dağıtıcısı: SCEE Tür: Adventure Çıkış Tarihi: 26 Şubat 2010
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 5 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Devil May Cry Animasyon Dizisinin Tarihi Belli Oldu: İşte Yeni Fragman 20 Eylül No More Room in Hell 2 Erken Erişim Olarak Geliyor: Çıkış Tarihi Açıklandı 20 Eylül Unity 6'nın Özelliklerini Gösteren Teknoloji Demosu Yayınlandı 20 Eylül Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii Duyuruldu: İşte Fragman 20 Eylül Cabernet, 24 Ekim'de PC Üzerinden Piyasaya Çıkıyor 20 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler