The Last of Us'ın Enfeksiyonlularıyla Tanışın!

06.05.2013 21:33 Talha Aynacı

 
   Yılın büyük heyecanla beklenen yapımları arasında üst sıralarda yer alan The Last of Us adına yayınlanan son yapımcı günlüğü hikayedeki insanlar arasındaki ilişkilere ışık tutarken, mantar kafalı ucubelerimizin nasıl oyuna adapte edildiğine açıklık kazandırıyor.
 
   Yapımcı ekip oyunun öncelikli olarak insani ilişkileri öne çıkaracağına dikkat çekiyor.  Olaylar zincirinde Ellie ve Joel karakterlerinin nasıl kendini gösterecekleri konusunda yoğun bir çaba sarfeden yapımcılar, hikaye müddetince karşılaşacağımız her bir karakter ve bu karakterlerin birbirleriyle olan ilişkilerini de güzel bir hikaye eleğinden geçirdiklerinden bahsediyor. Joel'in hayatta kalma pahasına her şeyi yaptığı, bazen kendiyle çeliştiği ancak iyi ve kötülerin olduğu bu dünyada Ellie'yi gitmesi gerektiği yere götürmeyi kendine görev bilen ve bu yüzden dolayı da iki karakter arasında gittikçe kuvvetlenen bir duygusal bağdan söz ediliyor. Joel videoda soğuk kalpli bir adam olarak tanımlanmış ancak söz konusu Ellie olunca işler Joel için değişiyor.
 
   İş enfeksiyonlulara gelince; yapımcılar burada yaptıkları araştırmalar esnasında farklı türler üzerinde etkisi bulunan ve bulaştığı organizmayı etkisi altına alan bir mantar türünün varlığını öğrenmeleriyle bunu oyuna adapte etmeleri gerektiğine karar veriyorlar. Mantarların bu özelliğinden üstüne kurgusal öğeler ekleyerek esinlenen yapımcılar nihayetinde mantar etkisinin insana bulaşması fikriyle çıkageliyorlar. Gerçekten de eşsiz bir düşünce.
 
    Enfeksiyonlularımız arasında farklı türler olacak. Daha önce mantar kafalı arkadaşlarımızın kör olduğu ve sadece sese duyarlı oldukları belirtilmişti. Ancak anlatılanlara bakılırsa  "Runner" isimli ve kısmen de olsa görme yetisine sahip olan ve sizi görünce Allah ne verdiyse yardıran bir enfeksiyonlu türü mevcut. Diğer türümüz ise "Clicker". Daha önce bahsedildiği gibi enfeksiyonun ilerleyen safhalarında görme yetisini yitiren enfeksiyonlular artık ses yardımıyla iletişime geçebiliyorlar. Tahmin edebileceğiniz gibi bu ekfensiyonlu türü etrafta dolaşırken azami seviyede ses çıkarmalıyız.

İlgili İçerik Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Pacific Drive İçin Drive Your Way Güncellemesi Yayınlandı 16 Eylül Dead Rising Deluxe Remaster İçin Hikaye Fragmanı Yayınlandı 16 Eylül Starfield DLC'si Shattered Space Neler Sunuyor? İşte Yeni Video 16 Eylül Alan Wake 2 PS5 Pro Konsolunda Hangi Özelliklere Sahip Olacak? 16 Eylül Oyunlara NPC Kamera Bakış Açısı Gelmeli Mi? İşte Konsept Video 16 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler