Orjinal Portal Toplam Ne Kadar Sattı?

Portal, kısa oyun ömrüne rağmen çok beğenilmişti.
20.04.2011 16:59 Levent Polater

 
    Bu hafta çıkışını yapan Portal 2'den sonra Valve orjinal sürümün toplam satış rakamlarını da açıklama gereği duydu ve seriyi başlatan ilk Portal'ın tüm dünyada yaklaşık 4 milyon adet sattığını açıkladı.
 
     Ancak verilen bilgilere göre bu toplam satışlar içinde Steam satışları dahil değil. Portal, Xbox 360 ve Playstation 3'e çıkan Orange Box'un içinde bulunuyordu. Daha sonra PC için ayrı olarak da satılmaya başlandı. Xbox Live: Arcade çıkışını ise Portal: Still Alive adıyla yaptı.

    Şu anda Portal 2 inceleme skorları harika görünüyor. Metacritic'te 100 üzerinden 95 ortalamaya ulaşan oyunun kullanıcı skorları için ise aynı şeyi söyleyemeyeceğiz. Özellikle Xbox 360 sahipleri diğer sürümlere oranla daha eksik yönleri bulunan Portal 2 yüzünden düşük puan vermeyi tercih ediyorlar.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Portal Platformlar: ÇOKLU PLATFORM Geliştirici: Valve Dağıtıcısı: Valve Tür: FPS Çıkış Tarihi: 9 Aralık 2007
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 3 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, 30. Yıl Dönümüne Özel PlayStation 5 ve Pro Konsollarını Duyurdu 19 Eylül Nintendo ve Pokemon Şirketi Palworld'e Telif Hakkı Davası Açtı 19 Eylül Switch 2'ye Ait Olduğu Bildirilen Görseller Sızdırıldı! 19 Eylül Eternal Fire, ESL Pro Lig Sezon 20'de Çeyrek Finale Yükseldi! 19 Eylül Rivals of Aether II 23 Ekim'de Piyasaya Çıkıyor 19 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler