"Cloud'ı Kullanan Bir Xbox One, 32 Xbox 360'ın Hesaplama Gücüne Bedel"

27.04.2014 02:42 Ömür Gencer


     Microsoft, Tokyo'da gerçekleşen Nico Nico Chokaigi 3 adlı etkinlikte Cloud sistemini Japon oyun severlere tanıttı. Tanıtımı yapan Microsoft'un Japonya temsilcisi ilginç ve bir o kadar da iddialı karşılaştırma yaptı.
 
     Temsilci, bir Xbox One'ın yaklaşık olarak 8 Xbox 360'ın hesaplama gücünde olduğunu ve dahası Cloud'u kullanan bir Xbox One'ın, kullanmayan Xbox One'a göre hesaplama bazında 3 kat daha fazla güçlü olduğunu izleyenlerle paylaştı. Bu rakamları nasıl ulaşıldığı açıklayan temsilci, örneğin yapay zekanın yükünü Cloud üstlenince Xbox One'ın, yaklaşık 32 Xbox 360'ın hesaplama gücüne ulaşabilmesinin mümkün olduğunu belirtti.
 
     Burada Microsoft temsilcisinin sadece hesaplama gücünden bahsettiğinin altını çizelim. Bu demek oluyor ki Cloud kullanan bir Xbox One grafiksel açıdan 32 Xbox 360 etmiyor ama yine de bu karşılaştırmanın oldukça iddialı olduğunu söyleyebiliriz.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox One Platformlar: XBOX ONE Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Kasım 2013
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 26 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 13 Eylül Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 13 Eylül Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 13 Eylül Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 13 Eylül Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 13 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler