IDC: "Konsolların Dijital Geliri PC'yi Geçecek"

06.10.2013 09:56 Alkan Adakaner


      Uluslararası bir pazar araştırma şirketi olan IDC'nin tahminlerine göre 2013 yılında konsollardaki dijital gelirler PC'deki gelirlerden fazla olacak. IDC'ye göre konsollar ilk defa bu yıl dijital gelirler konusunda PC'yi geride bırakacaklar.
 
    IDC'nin bu tahmininde Playstation 4 ve Xbox One'ın piyasaya çıkmasının getirdiği hava önemli bir yer işgal ediyormuş. Ayrıca indirilebilir oyunlara ve DLC'lere (indirilebilir içerik)olan ilgi bu nesil konsolların satışlarının düşmesine rağmen artıyormuş.
 
   2017 yılında dünya çapında online oyun oynayan 165 milyon kişinin olacağını tahmin eden IDC, bu oyunculara PS4, Xbox One ve Wii U konsollarında dijital oyun satmanın daha kolay olacağını düşünüyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 19 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Space Marine 2 İçin İlk Güncelleme Performansı Arttırıyor 2 Saat önce Fallout 4 İçin Zombi Temalı Fan Yapımı Genişleme Yayınlandı 2 Saat önce Until Dawn Remake'in PC Sistem Gereksinimleri Açıklandı 2 Saat önce Star Wars Jedi: Survivor İçin Yeni Güncelleme: Denuvo Kaldırıldı 3 Saat önce Bir Dönemin En Çok Oynanan Oyunu Flappy Bird Geri Dönüyor 4 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler