Obama: "Video Oyunları Bırakın, Bir Kitap Okuyun"

- Hey sen! Evet, sen, şimdi sakin ol ve o elindekini yavaşça yere bırak!
20.06.2011 16:19 Levent Polater

 
    Amerika başkanı Barack Obama'nın Babalar Gününü kutlarken verdiği bir öğüt güne damgasını vurdu. Babaları hedef alan bir konuşma yapan Obama, babalardan çocuklarını video oyunlardan uzaklaştırıp onları kitap okumaya teşvik etmelerini istedi.

   "Her baba çocuğunu video oyunlarından uzaklaştırıp kitap okumaya yönlendirebilir. Her baba oğluna sağlıklı bir öğle yemeği hazırlayabilir, veya dışarı çıkıp kızıyla oyun oynayabilir." diyen Obama'nın babaları çocukları ile sosyal bir ilişkiye davet ettiği görülüyor.
 
    Bu Obama'nın Amerika'yı oyunlar konusunda ilk kez uyarışı da değil. 2009 yılında ebeveynleri hedef alan bir konuşma daha yapan Obama, "Çocuklarınızı video oyunlardan uzak tutun ve dışarıda daha fazla vakit geçirmelerini sağlayın" demişti.
 
     Obama, Amerika'daki çocukların gelişen oyun ve teknoloji endüstrisi vasıtasıyla eğitimden yoksun kalacaklarından endişeleniyor ve endişelerini bu tarz konuşmalarda açıkca belirtiyor.
 

İlgili İçerik Yorumlar 44 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 17 Eylül Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 17 Eylül Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 17 Eylül EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 17 Eylül Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 17 Eylül
Forumdan Konular
DH'den Haberler