AB, Microsoft'un ZeniMax'i Satın Alımını Onayladı

08.03.2021 13:05 Gazali Çetinkaya

 
Avrupa Komisyonu, Microsoft'un ZeniMax Media'yı satın alımını 5 Mart tarihinde onayladı ve bugün itibarıyla açıklandı.

7.5 milyar dolar değerindeki anlaşmanın sonuçlanması için Avrupa Komisyonu'nun antitröst yasalarına aykırı olmaması gerekiyordu ve Avrupa Birliği anlaşmanın konuyla ilgili ciddi şüpheler uyandırmadığını belirterek onay verdi.
 
Geçtiğimiz hafta da Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu satın alımı onaylamıştı ve böylelikle ZeniMax Media'nın Microsoft bünyesine katılmasının önünde bir engel kalmadı. Microsoft tarafından da resmi duyurunun kısa bir süre içinde yapılması bekleniyor.
 
Söylentilere göre bu ay içinde düzenlenecek etkinlikle satın alımla ilgili olarak kapsamlı bir şekilde konuşulacak, bu satın alımın herkes için ne anlama geldiği açıklanacak ve yakın gelecekteki planlarından bahsedilecek.
 
ZeniMax Media, Bethesda Softworks'ün ana firması ve Bethesda Softworks'ün stüdyoları Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane Studios, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog Games ve Roundhouse Studios yakında Microsoft'un birinci parti stüdyosu haline gelecek.
 
The Elder Scrolls VI ve Starfield dahil ileride çıkacak tüm Bethesda oyunları ilk günden Xbox Game Pass'e eklenecek. Oyunların Xbox ve PC dışındaki platformlara gelip gelmeyeceği hâlâ kesinleşmiş değil. Deathloop ve GhostWire: Tokyo anlaşmaları önceden yapıldığı için bu iki oyun ilk olarak PlayStation 5 ve PC'ye gelecek.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Xbox Series X Platformlar: Geliştirici: Microsoft Dağıtıcısı: Microsoft Tür: Platform Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 39 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Starfield İçin Shattered Space Genişlemesi Yayınlandı 4 Saat önce Warframe: 1999 İçin Ücretsiz Demo Sürümü 16 Ekim'de Geliyor 4 Saat önce Like a Dragon: Yakuza Dizisinden Yepyeni Fragman Yayınlandı 4 Saat önce Lords of the Fallen 2 Detayları Sızdırıldı: İşte Sahip Olacağı Yenilikler 5 Saat önce Star Wars Outlaws'ın Şimdiye Kadar Sadece 1 Milyon Sattığı Bildirildi 5 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler