Darkest Dungeon II Switch Konsoluna Geliyor

20.06.2024 12:45 Mehmet Tandoğan

 
 
Geliştirici Red Hook Studios sıra tabanlı roguelike rol yapma oyunu Darkest Dungeon II'nin Switch sürümünü duyurdu. Oyun PlayStation 5 ve PlayStation 4 sürümleriyle birlikte 15 Temmuz tarihinde 40 dolarlık fiyat etiketi ile beraber piyasaya sürülecek.
 
Sıra tabanlı taktik deneyimi sunuyor 
 
 
 
Darkest Dungeon II bildiğiniz üzere ilk olarak 26 Ekim 2021 tarihinde Steam ve Epic Games Store üzerinden PC için Erken Erişim sürüm olarak yayınlandı. Ardından 8 Mayıs 2023 tarihinde tam sürüme kavuştu. Lanetli bir dünyanın yer aldığı yapımda sıra tabanlı aksiyon sistemi bulunuyor. Yapacağınız hamlelerin oldukça önemli olduğu oyunda bir grup oluşturabiliyor, posta arabanızı donatabiliyor ve kıyameti önlemek için büyük bir mücadeleye girişiyorsunuz.
 
Yapım içerisinde yarım saatten birkaç saatte uzayan çeşitli hikaye içerikleri bulunuyor. Yol boyunca kendi grubunuzu geliştirmek için farklı hamlelerde bulunabiliyor ve daha güçlü konuma gelebiliyorsunuz. Her bir yolculuk farklı sürprizlerle dolu olarak karşınıza çıkıyor.
 
 
 
Oyun neler sunuyor?
 
Dikkat çekici ortamlara geçiş yapabileceğimiz ve kendimizi lanetli ortamlarda bulabileceğimiz bu yapımda bir parti yani ekip oluşturabiliyor ve istediğimiz şekilde posta arabamızla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Lanetli bir dünyada yer alabildiğimiz ve bu dünya içerisinde hızlı bir şekilde ilerleyebildiğimiz bu yapımda çürüyen manzaralara doğru adım atabiliyor ve bu manzaralar içerisinde hayatta kalmak tamamen bizim işimiz oluyor. Hem kendimizi tuhaf dünyalarda da bulabildiğimiz hem de son nefesimizi en iyi şekilde kullanmak için farklı bölgelere doğru gidebildiğimiz bu yapımda posta arabamıza da unutulmaz kıymetli eşyaları buraya atabiliyor ve farklı kaynaklarla beraber ön plana çıkabiliyoruz.
 
Çürüyen manzaralar içerisinde kendimizi çürüyen bir ortamda bulabildiğimiz bu yapımda kendi ekibimizi oluştururken elbette kendi seçimlerimizle beraber ön plana çıkmaya hazırlanıyoruz. Bu seçimlerle beraber kendi karakterlerimizi belirleyebiliyor istediğimiz şekilde ekibimize de anlatabiliyor, farklı karakterleri alabiliyor ve her bir karakterin burada farklı yeteneklerinin olduğundan bahsedebiliyoruz. Kıyafeti önlemek için elimizden geleni yapmak durumunda kalabileceğimiz bu yapımda ekibimizi oluştururken farklı seçimlerle beraber her bir oyuncu farklı bir deneyime elde edebilir ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
Lanetli ordularla beraber savaşabileceğiniz ve sıra tabanlı taktik savaşları ile beraber ön plana çıkabileceğiniz bu yapımda elbette bir siz bir de karşı takım olmak üzere sıra sıra hamlelerinizi gerçekleştirebiliyor ve buna göre kendi deneyiminizi özelleştirip ilerletebiliyorsunuz. Burada yine nihayetinde hamleler gerçekleştirdiğinizden dolayı farklı stratejilerle beraber oyuna dahil olabiliyor ve karşılaştığınız büyük tehlikeleri ortadan kaldırmak tamamen sizin işiniz oluyor. Elbette onlar ortadan kaldırmak için büyük bir çaba sarf etmeye çalışıyor ve ekibinize alabileceğiniz karakterlerle beraber gidişatınıza yön verebiliyorsunuz.

Cesaretinizi toplayıp en iyi şekilde yer alabileceğiniz ve ek olarak burada farklı hamleler gerçekleştirebileceğiniz bu yapım içerisinde kendinizi posta arabasıyla beraber ilerletirken görebiliyor, posta arabanızı sağa sola doğru savurabiliyor ve farklı bölgeleri de orada keşfedebiliyorsunuz. Bu bölgelerde elbette tuhaf düşmanların karşımıza çıktığını söyleyebiliyor ve en iyi şekilde oyunda yerinize alırken posta arabanıza da sahip çıkmanız gerekiyor. Oyun içerisinde hızlı bir şekilde ilerlemeye çalışırken diğer taraftan kendinize manzaraları da oraya bırakabiliyor ve istediğiniz gibi oyun tarzınızı değiştirebiliyorsunuz. Bu tarz deneyimlerle beraber istediğimiz şekilde ilerleyebiliyor, şuraya manzaraları da kendi yolumuzu bulmaya çalışabiliyor ve ek olarak burada yapacağımız hamlelerle beraber değişenlik gösteren ortamlarda kendimizi bulabiliyor ve daha fazla detay ile beraber gidişatımızı yön verebiliyoruz. Bu tarz oyunlarda bildiğiniz üzere her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda farklı seçimler yaparak gidişatınıza yön verebiliyor ve kıyameti önlemek için 4 farklı karakteri kendi ekibinize dahil edebiliyorsunuz.
 
 
 
Oyunda kullanabileceğiniz bu karakterlerle beraber elbette düşmanları ortadan kaldırabiliyor, düşmanları hızlı bir şekilde ortadan kaldırmak için karakterlerin yeteneklerinden ve becerilerinden faydalanabiliyor ve ek olarak onları farklı donanımlarla beraber donatabiliyorsunuz ve böylece istatistiklerini yükseltebiliyorsunuz. Oyunda elbette bir karakteriniz nasıl donanım takarsa ona göre kendi gücü artış gösterebiliyor ve farklı bonuslara da sahip olabiliyor. Dolayısıyla burada yer aldığınızı söylemeden önce tüm bu unsurlarla beraber dilediğinizi gerçekleştirmek için farklı taktikler benimsemeniz gerekiyor. Bu taktikler elbette genel olarak ekibinizi güçlendirecek bir hamleyi bünyesinde barındırıyor. Dolayısıyla oyun içerisinde ilerlerken her bir macerada farklı yerlere giriş yapabiliyor ve bu maceranın uzunluğu tamamen sizin yaptığınız hamlelere göre değişkenlik gösteriyor.
 
Ek olarak oyun içerisinde farklı farklı maceralara çıkış yapabiliyor ve bu maceraların gidişatı sizin seçimlerinizle beraber değişkenlik gösterebiliyor. Ek olarak bu maceraların uzunluğu yarım saatten bir buçuk saate kadar çıkış yapabiliyor ve buna göre de kendi deneyiminizi özelleştirip aynı zamanda hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor veya kendinize uzun bir macera içerisinde bulabiliyorsunuz.

Maceralar boyunca farklı bölgelere doğru ilerleyebilir, bu bölgeleri keşfedebilir ve her bölge içerisinde karşılaşabileceğiniz çeşitli karakterlerin ve ilgi çekici ortamların olduğundan bahsedebiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca sürekli olarak kendinizi deneyebileceğiniz ve sistematik olarak ilerleyebileceğiniz bir yapıda bulabiliyor ve büyük tehlikelerin içeriden geldiğini burada aktarabiliyoruz.

4 karakterle beraber ilerleyebileceğiniz bu yapımın içerisinde elbette bu karakterleri posta arabanıza doğru atabiliyor, onlarla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve çığır açan ve türü belirleyen dövüş sisteminin burada olduğunu aktarabiliyoruz. Sıra tabanlı taktik savaşlarda istediğimiz şekilde emir komuta zincirini uygulayabiliyor, kendimizi daha yeni ortamlarda bulabiliyor ve oyunda yenilenmiş bir jeton sisteminin olduğundan bahsedebiliyoruz. Bu sistemle beraber oyunun derinliği daha da artış gösteriyor ve kendimizi daha geniş kapsamlı bir mekanik içerisinde bulabiliyoruz. Jeton sistemi aynı zamanda oyuncuların kararlarını daha etkili bir hale getirebiliyor ve böylece yapacağınız hamlelerin ne kadar önemli olduğunu burada vurgulayabiliyoruz.
 
 

Bunun dışında yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca istediğimiz gibi hızlı bir şekilde ilerleyebiliyor ve unutulmaz kahramanlarla burada karşı karşıya gelebiliyoruz. Her kahramanın trajik köken hikayesi bulunuyor ve bu hikayeleri öğrenmek için elbette o karakterlerin çeşitli hikayelerini ortaya çıkarmaya çalışır ve buna göre de onların neler yaşadığını deneyimleyebiliyoruz. Bu sayede onların arka plan hikayelerinde neler olup bittiğini öğrenebiliyor ve böylece daha eğlenceli bir deneyimle karşı karşıya kalabiliyoruz. Aynı zamanda onlarla olan bağımıza bu şekilde arttırabiliyor ve bu tarz detaylar oyundaki derinliği artıran unsurlar arasında yer alıyor.

Bunun dışında yeni beceriler, yollar, öğeler ve daha fazlasıyla beraber bu karakterlerin potansiyellerini çok daha fazla ön plana çıkarmaya hazırlanıyor ve istediğimiz gibi burada daha hızlı bir şekilde yer alırken aynı zamanda bu kahramanlarla beraber içli dışlı olabiliyoruz. Ne kadar çok kombo gerçekleştirmek istiyorsak o kadar çok karakterlerin yeteneklerini öğrenmek durumunda kalıyor ve buna göre yapacağımız hamlelerle dikkat çekici ortamlarda ve sistemlerde kendimizi bulabiliyoruz.

Her birinin kendine göre hikayesi bulunduğu yapım içerisinde sürekli olarak kendimize farklı şeyler deneyebileceğimiz ve aynı zamanda 30 dakikadan birkaç saatte süren maceralarda bulabileceğimizi yapımda zamanın kadar değerli olduğunu aktarabiliyor ve buna göre hem ekibimizi hem de kendimizi geliştirebiliyoruz. Harcayabileceğimiz zamanlarla beraber elbette yeni kaynaklar elde edebiliyor, etrafta bulunan hazineleri ortaya çıkarabiliyor ve daha fazla detay ile beraber yolculuğumuzu perçinleyebiliyoruz.

Bunun dışında oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca harcayabileceğimiz kaynaklarla beraber kendi karakterlerimizi donatabiliyor, bu kaynakları en iyi şekilde değerlendirebiliyor ve her keşif gezisi içerisinde farklı stratejiler ve planlamalar ortaya çıkarabiliyoruz. Devasa bir yükseltme sisteminin olduğu yapım içerisinde elbette yeni yeteneklerin ve becerilerin sahibi olabiliyor ve kendimize bu stratejiler içerisinde kaybolabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığı müşteriye boyunca her bir macerada ve her bir unsurda kendi stratejimizi ve planımızı oyuna dahil edebiliyor ve böylece daha net bir oyun deneyimi elde edebiliyoruz.
 
 
 
Planlamalarımızla beraber neyin önemli olduğunu neyin önemli olmadığını burada vurgulamak gerekiyor ve aynı zamanda saldırılarımızı buna göre şekillendirebiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi sıra tabanlı taktik savaş sistemi bulunduğundan elimizden geleni fazlasını yapmaya çalışıyor ve zamanımızı buna göre değerlendirmek tamamen bizim işimiz oluyor. Yakınlık sistemi ile beraber oyuncular burada ilerledikçe ve seyahatlerini arttırdıkça karakterlerin ne kadar sinerji içerisinde olduğunu görebiliyor ve kahramanların birbirleriyle burada bağ kurma deneyimini yaşayabiliyorsunuz. Böylece kahramanlar yer yer birbirlerinin sinirlerini bozabiliyor veya daha fazla yakınlık duyabiliyor. Dolayısıyla bu da oyun içerisinde yer alan ve son derece etkili olan bir sistem olarak bizlere sunuluyor ve ihtiyaç duyduğunuz sinerjiye ve savaş gücüne buradan elde edebiliyorsunuz.

Bunun dışında yolculuğunuzu sona ermesi ile beraber elbette farklı işlev bozukluklarının da olduğunu söyleyebiliyor ve takımınız burada acı sona doğru ilerlerken aynı zamanda onların morallerinin bozulduğunu ve takım içerisinde bir sinerjinin olmadığını da görebiliyorsunuz. Dolayısıyla takım içerisinde yer aldığı süre boyunca onlarla beraber aralarındaki bağı en iyi şekilde tutmak ve aynı zamanda onları en iyi şekilde hayatta tutmaya çalışmak çok daha önemli diyebiliriz.

Kabus gibi ortamlarda bulunabildiğimiz yapımda dağ boyunca uzanmaya çalışıyor ve sürekli olarak kendimizi farklı bölgelere doğru ilerlerken bulabiliyoruz. Oyun içerisinde posta arabamızla beraber hızlı bir şekilde ilerleyebilir, uzun yollarda kendi stratejilerimizi ortaya çıkarabilir ve meydan okumalarla beraber düşmanlara karşı gelebiliyoruz. Yapım içerisinde her birinin kendine özgü yaratıkları ve zorlukları bulunduğu 5 farklı bölgeye erişebiliyor, bu bölgeleri istediğiniz şekilde keşfedebiliyor ve her ortamda farklı temaların, unsurların, manzaraların ve düşmanların bulunduğunu aktarabiliyoruz. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber kendinizi zengin ve özgün ortamlarda bulabilir ve buraları istediğiniz şekilde keşfedebiliyorsunuz. Keşiflerle beraber en iyi şekilde oyundaki yerinizi alabiliyor ve akabinde ise kendinizi geliştirmeye başlayabiliyorsunuz.
 
 

Bir yandan yorgun diğer yandan ise şaşkın kahramanlarınızla beraber ilerlemeye çalıştığınız esnada elbette yol boyunca maceranızı bir ara verebiliyor ve bununla beraber karakterler arasındaki diyaloglarla beraber onların neler konuştuğunu görebiliyorsunuz. Dolayısıyla onların üzerinde bulunan stresleri ve yükleri azaltmak tamamen bizim işimiz oluyor ve buna göre de yapacağımız hamlelerle onları eğlencelere götürebiliyor ve farklı zevklerle beraber ilişkilendirebiliyoruz. Han içerisinde dinlenebileceğiniz ve farklı unsurlarla beraber yer alabileceğiniz yerlerde istediğiniz şekilde onların başarısızlıklarını yüzlerine vurabiliyor, farklı eğlenceler yaşayabiliyor ve yolculuk yaparken elbette onların zayıflıkları ile beraber karşı karşıya gelebiliyorsunuz.
 
Oyunun genel yapısına bakacak olursak, özgün bir sanat stiline sahip olduğundan bahsedebilir ve çarpıcı görsellerle beraber bizlere sunulduğunu aktarabiliriz. Oyun içerisinde aynı zamanda dikkat çekici ses efektleri ve görseller bulunmakta. Ayrıca, yepyeni konumlarla beraber farklı müzikler eşliğinde oyunu deneyimleyebiliriz. Kısaca toparlayacak olursak, oyun içerisinde gerçekten de ilgi çekici ortamlar, karakterler, müzikler ve daha fazlasının bulunduğundan bahsedebiliriz. Bu tarz oyunlardan hoşlanıyorsanız, bu oyuna bir göz atmanızda ve bir şans vermenizde fayda var diyebiliriz.

Bunun dışında, yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca hızlı bir şekilde ilerleyebiliriz. Posta arabamızla beraber karakterlerimizi istediğimiz gibi geliştirebilir, ekibimizi daha kuvvetli yapabilir ve daha fazla detay ile oyundaki yerimizi alabiliriz. Oyunda farklı maceralara çıkabilir ve bu maceraların farklı boyutlara ulaştığını deneyimleyebiliriz. Her bir karakterin burada farklı şekillerde bizlere sunulduğunu ve her birinin de kendi köken hikayesinin olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak oyuncular tarafından sevilen ve şu anda farklı platformlarda bulunan bu yapım, oyuncular tarafından beğeniliyor ve şu anda da oynanmaya devam ediyor. Şimdi ise Switch konsoluna gelmeye hazırlanıyor.

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Viking Temalı Sıra Tabanlı Taktik Oyunu Norse Duyuruldu 26 Haziran Orta Çağ Temalı Aksiyon Rol Yapma Oyunu Alkahest Duyuruldu 26 Haziran Dead Rising'in Remaster Sürümü Duyuruldu: Yenilenmiş Grafikler 26 Haziran İlk Resident Evil Oyunu GOG Platformunda Satışa Sunuldu 26 Haziran Stellar Blade'in Güncel Satış Sayısı Açıklandı 26 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler