Frostpunk 2 Ertelendi: İşte Yeni Çıkış Tarihi

28.06.2024 15:04 Mehmet Tandoğan

 
 
Yayıncı ve geliştirici 11 bit studios devam oyunu Frostpunk 2'nin ertelendiğini duyurdu. Ortaya çıkan bilgilere göre oyun daha önce planlanan 25 Temmuz çıkış tarihinden 20 Eylül'e ertelendi. Oyun artık belirtilen tarihte Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden PC için satışa sunulacak. PlayStation 5 ve Xbox Series sürümleri ise daha sonraki bir tarihte çıkacak.
 
Frostpunk 2'nin beta sürecinde elde edilen geri bildirimler önem arz ediyor
 
 
 
Hayatta kalma simülasyon şehir kurma oyunu Frostpunk 2'nin tasarım yönetmeni Jakub Stokalski ve sanat yönetmeni Lukasz Juszczyk çeşitli açıklamalarda bulundu ve şunları söyledi:
 
"Oyunun beta sürecinde elde ettiğimiz geri bildirimlere göre 10 üzerinden 8 puan aldık. Bunu için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Beta kısmı oyunumuzun sadece ufak bir kısmını temsil ediyor. Önümüzde hala yapılacak çok iş var ve önceliklerimizi bu geri bildirimlere göre belirledik."
 
Açıklamalara bakacak olursak genel olarak beta sürecinde kullanıcılardan elde edilen geri bildirimler etkili olmuş durumda. Bu sayede geliştirici ekip, oyunun eksik kısımlarını bu geri bildirimler sayesinde belirledi ve buna göre ekleyecekleri özellikleri planladı.
 
Genel olarak, son dönemeçte oyunda yer alan tüm sorunları ortadan kaldırmak ve tam bir oyun deneyimi sunmak için ertelendiğini söyleyebiliriz. Oyunun tam sürümünde yeni oyun mekanikleri, kapsamlı kullanıcı arayüzü, "Zoom Stories" adı verilen isteğe bağlı bir şehir özelliği ve daha fazlası yer almaya bekleniyor.
 
 
 
Devam oyununda neler var?
 
Kar fırtınasının ardından büyük bir hayatta kalma mücadelesine atıldığımız ve oluşturacağımız toplumu en iyi şekilde yönetmeye çalıştığımız yapımın yepyeni devam oyunu geliyor. Devam oyununda elbette serinin ilk oyununda yer alan orijinal yapıların daha gelişmiş versiyonları bizlere sunulmak isteniyor ve hayatta kalma mücadelesi ile beraber hem etrafı keşfedebiliyor hem de oluşturduğumuz topluluğu en üst seviyeye ulaştırmak durumunda kalıyoruz.

İlk oyunun ardından 30 yıl sonrasında geçen bu şehir koruma simülasyon oyunu içerisinde yapacağımız hamlelerle beraber gidişatı yön verebiliyoruz. Hayatta kalma mücadelemize kaldığımız yerden devam ederken aynı zamanda burada yapacağımız hamlelerle beraber nasıl bir toplum oluşturmak gerektiğini biz karar veriyoruz ve seçimlerimiz doğrudan hem topluluğumuzu hem de halkı tek tek ilgilendiriyor. Elbette buradaki halkı bir arada tutmak ve aynı zamanda yeni kanunlar belirlemek oldukça önem arz ediyor. Bu kanunların bizim hamlelerimizle ve seçimlerimize beraber belirlendiğini söylemek gerekiyor.

Bu sistemlerle beraber oyun tüm yönetim simülasyon unsurlarını bizim elimize veriyor ve biz de burada hem kendi toplumumuzu yüceltebiliyor hem de burada yeni bir kültürel yapı ortaya çıkarmak durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde sonsuz bir kış ortamında bulunur ve bu sonsuz kış ortamında elbette ısınacak ve barınacak yerlerin bulunması temel hedefimiz olarak karşımıza çıkıyor.

Dolayısıyla öncelikle burada yaşayan topluluğu en iyi şekilde yönetmek ve onları hayatta tutmak için elbette barınak ve ısınma konusuna oldukça vurgu yapılıyor. Oyun içerisinde bulunduğumuz esnada tüm unsurlarla beraber gidişatımıza yön verirken aynı zamanda burada kendi sistemlerimiz ortaya çıkarmaya çalışıyor ve akabinde ise yaptığımız seçimlerle nasıl bir toplum oluşturmak istediğimize karar veriyoruz.

Büyük fırtınanın ardından 30 yılın geçmesinden sonra yapacağımız hamlelerin ne kadar önemli olduğuna ilk oyunda gördük. Şimdi ise devam oyunu içerisinde gerçekten de büyük seçimlerle ve etki edecek unsurlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Oyun içerisinde kar fırtınasının harap ettiği bir dünyada bulunuyor ve bu dünya içerisinde elimizden geleni yapmak durumunda kalarak elbette buzdan bir çöle dönmüş dünyada hayatta kalmanın yollarını aramak durumunda kalıyoruz.

30 yıl sonrasında artık durumların daha da zorlaştığını ve şehir kurma ve hayatta kalma unsurları ile beraber daha haşır neşir olabileceğimizi aktarmakta fayda var. Yapım içerisinde elbette yeni ölümcül tehditlerin olduğundan bahsedebiliyor ve bu ölümcül tehditlerle beraber baş etmek ve onlara karşı neler yapabileceğimizi öğrenmek bizim işimiz oluyor. Bu detaylarla beraber yapım içerisinde hem bu tehditlerle yüzleşmek durumunda kalıyor hem de insan doğası gereği doyumsuz ve güce saldırdığından dolayı dolayısıyla burada insanlarla beraber uğraşmakta tamamen bizim işimiz oluyor.
 
 

Yapım içerisinde yer aldığımız süre boyunca dışarıdaki tehditlerle ve soğukla beraber yüzleşmeye çalışırken aynı zamanda iç huzur konusunda da büyük vurgu yapılıyor. Dolayısıyla burada insanlarımızın farklı ırklardan geldiğini ve her insanın farklı düşünce yapısına sahip olduğunu ve yönetim şeklinizi de beğenmediğini göz önüne alırsak burada yapacağınız hamlelerle beraber toplumun geneline olumlu bir şekilde yönetmeniz gerekiyor ve ona göre de yapacağınız hamleleri düşünmeniz lazım. Dolayısıyla bu yapım içerisinde yapacağınız her bir hamle ile beraber bazı grupları memnun ederken diğer grupları ise ne yazık ki memnun etmeyebilirsiniz.
 
Bu da oyunda ayrılıkçı grupların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilir ve bu da size karşı komple oluşturmasına ön ayak olabilir. Dolayısıyla yapım içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber gidişatınıza yön verirken aynı zamanda oldukça dikkatli bir şekilde düşünmeniz ve yapacağınız hamleleri önceden tartmanız gerekiyor. Bu unsurları önceden düşünmeniz ve ileriye dönük olarak bu unsurlarla karşı karşıya gelmeniz gerektiği anlamına geliyor. Zaten oyun içerisinde yapacağınız hamlelerle beraber tehditlerle yüzleşmeniz gerektiği anlamına geliyor. Donmuş topraklarda yer aldığınız yapım içerisinde şehrin geleceği tamamen sizin elinizde bulunuyor. Yapacağınız hamlelerle beraber de diğer oyunculardan farklı bir şekilde yer alabiliyorsunuz.

Devam oyununda hayatta kalma ve simülasyon unsurlarının bir hayli üst düzey seviyede ön plana çıktı yapımda. Elbette insan doğası gereği doyumsuz güç hırsıyla beraber donanmış durumda. Oyun tam bu temayı doğrudan oyun içerisinde bizlere yansıtıyor ve yapacağımız hamleleri karşımıza çıkarıyor. Kurak bir dünya içerisinde yer aldığımız süre boyunca elbette yeni ölümcül tehditlerin olduğunu aktarabiliyor ve bu ölümcül tehditlerle beraber ne yapacağımıza biz karar verebiliyoruz.

Diğer taraftan oyunda elbette şehir kurma yönetim unsurları bulunduğundan dolayı bu unsurlarla beraber sanayi ve bilim gibi tamamen farklı amaçlara hizmet eden yapılar ortaya dökebiliyor ve buna sahip bölgeleri oluşturarak şehrin yeni bir ölçekte kurulmasını sağlayabiliyoruz. Bunun yanı sıra aynı zamanda sanayi ve bilime önem vererek elbette daha hızlı bir şekilde teknolojimizi geliştirebiliyor, üretim mekanizmalarına daha hızlı bir hale getirebiliyor ve aynı zamanda bilimle beraber elbette soğuklara bir çare bulmanın yollarını arayabiliyoruz. Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurlarla beraber gerçekten dikkat çekici ortamlarda bulunabiliyor ve farklı amaçlara hizmet eden binalarla beraber de hem bilimi hem de sanayinizi geliştirmek durumunda kalıyorsunuz.
Bu sistemlerin dışında elbette halk için barınaklar inşa edebiliyor, onlara çadırlar kurabilir ve daha fazla detay ile beraber oyundaki yerinize alabiliyorsunuz.
 
Şehrin her kısmına sıcak suyun ve sıcak havanın gittiğini doğrulamanız gerekiyor ve her şehir içerisinde yapacağınız hamlelerin değişkenlik göstermesi şart diyebiliriz. Dolayısıyla her bir oyuncu burada farklı bir deneyim elde edebiliyor ve nereden başlayacağınızı tamamen siz karar verebiliyorsunuz. Aynı zamanda burada her bir oyun başlangıcı ile beraber farklı bir yöne doğru geçiş yapmanız ve hangi stratejiyi oyuna uygulamanız gerektiğine karar vermeniz değişkenlik gösterebiliyor. Durum böyle olunca her bir oyunda farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi deneyiminizi burada özelleştirip kişiselleştirebiliyorsunuz.
 
 
 
Kar fırtınaları ile bezeli dünyada yer alabildiğimiz yapım içerisinde elbette yukarıda bahsettiğimiz gibi farklı gruplar bulunuyor. Bu gruplar içerisinde yer aldığımız süre boyunca devasa fırtınalara karşı gelmek durumunda kalıyoruz. Oyun içerisinde malzemelerle beraber aynı zamanda etrafı keşfetmeye hazırlanıyor ve sürekli olarak bir keşif grubunu farklı bölgelere doğru göndermek durumunda kalıyoruz. Çünkü burada yer aldığımız süre boyunca sürekli olarak kendimizi farklı bölgelere doğru ilerlerken görebiliyor ve eğer grup göndermezsek elbette kıt kaynaklarla beraber geçirmek durumunda kalıyor ve yeni kaynaklar elde edemezsek burada ne yazık ki yok olup gitmek durumunda kalıyoruz.

Dolayısıyla oyun içerisinde yer aldığımız süre boyunca tüm bu döngüyü tamamen sağlıklı bir şekilde işlemek için elbette bu durumları oldukça dikkat etmemiz gerekiyor. Oyun içerisinde farklı grupların olduğundan da bahsetmek gerekiyor. Bu gruplar arasında elbette sizleri dost olduğu kadar düşmanında olduğundan söz etmemiz lazım. Bu arada farklı gruplarla beraber geleceğe dair farklı bakış açılarıyla karşı karşıya kalıyor ve bu fikirler arasında geçiş yapabilir ve kendi hırslarınızı ve kontrolsüz gücü burada elinize tutmak durumunda kalıyorsunuz.
Elbette yaptığınız kanunlarla ve oluşturduğunuz sistemlerle beraber tüm bu unsurları uyandırmak veya uymayan grupların olduğunu söyleyebiliyor ve bu grupları bastırmak veya gruplarını size yaklaşımını sağlamak tamamen sizin işiniz oluyor. Oyun içerisinde yukarıda bahsettiğimiz gibi teknoloji araştırma tesisiniz bulunuyor. Bu tesislerle beraber elbette farklı teknolojileri yönelebiliyor ve bu teknolojilerle beraber kendi bölgenizi daha da yukarılara çıkarabilir ve aynı zamanda geleceğe dair bakış açıları ile beraber yer aldığınız süre boyunca tüm bu unsurların üstesinden gelmek durumunda kalıyoruz.

Devasa bölgelere doğru ilerleyebileceğiniz, bu bölgeleri keşfedebileceğiniz ve akabinde ise yine teknolojilerle beraber gidişatınıza yön verebileceğiniz yapımda gerçekten de yapabileceklerinizle beraber çok dikkat etmeniz gerekiyor. Çünkü burada fırtınadan kurtulmak için elbette sürekli olarak ateşinizi yakmak ve kömürle beraber bu büyük fırını ateşlemek gerekiyor. Tabii ki bunun için etrafı keşfetmek ve etrafa keşif unsurları ile beraber geri dönecek grupları çıkarmamız gerekiyor.

Bu detaylarla beraber yer alabildiğimiz yapımında her bir grupta farklı farklı ilgilenebiliyor, her bir halk ve kişiyle beraber dikkat çekici ortamlara geçiş yapabilir ve daha fazla detay ile beraber kendimize bulabiliyoruz. Donmuş ortamlarda bulunabildiğimiz yapımda bu toprakları keşfederken aynı zamanda zorlu durumlarla karşı karşıya gelebiliyoruz. Elbette bu zorlu durumları aşmak için diğer oyunculardan farklı bir deneyim elde edebiliyor ve kendi tarzınıza oyunu doğrudan yansıtabiliyorsunuz.
 
Yapım aşamasında yer aldığınız süre boyunca buz sorunun hiçbir zaman sonu olmadığını aktarabiliyor ve bu sonla beraber elbette yapabileceklerimizle beraber en azından güzel bir hayat yaşamak için elimizden geleni yapmak durumundayız. Ölümcül fırtınanın ardından 30 yıl sonrasında geçen yapım içerisinde dünya hala bitmek bilmeyen uçsuz bucaksız buzlarla kaplı bir şekilde karşımıza çıkıyor ve ölümcül fırtına sonrasında yapabileceklerimizle beraber elbette düşüncelerimize karşı karşıya gelebiliyoruz. Metropol lideri olarak yer alabileceğimiz yakında malzeme ve kaynaklarla dolu bir bölgeye doğru ilerlemek durumunda kalır ve bu kaynakları elde etmek için de elbette elinizde bulunan grupları en iyi şekilde değerlendirmek durumundasınız.
 
 
 
Oyunda belli başlı keşif grupları bulunuyor, bu grupları en iyi şekilde kullanarak etrafa yollayabilir ve onların sağlıklı bir şekilde geri dönmesini de sağlamak durumundasınız. Bunun yanı sıra elbette şehrinizin ayakta durması için sürekli olarak kendinizi geliştirmeniz ve diğer taraftan kaynak sahibi olmanız gerekiyor. Bu kaynakları elde etmek için de kişi gruplarını göndermek ve onların geri gelmesini sağlamak durumundasınız. Bunun yanı sıra teknoloji araştırması ile beraber dilediğinizi gerçekleştirebiliyor, şehir ortasında neler yapabileceğinize siz karar verebiliyor, kurabileceğiniz meclisle beraber burada çeşitli kararlar alabiliyor ve daha fazla detay ile beraber de gidişatınıza yön verebiliyorsunuz. Yönetici olarak bulunduğunuz yapım içerisinde elbette yapabileceklerinizi beraber gidişata yön verirken aynı zamanda bu tarz oyunlar içerisinde her bir oyuncu farklı bir deneyim elde edebilir ve hatta her bir oyunda farklı yöne doğru yönelebiliyorsunuz.

Örneğin bir oyun başlangıcında elbette oyunu ilk etapta bilmediğinizi varsayıyor ve burada oyunu öğrenmek için elbette farklı hamleler gerçekleştirebiliyor ve doğrudan kaynak toplamaya geçiş sağlayabiliyorsunuz. Diğer taraftan diğer bir oyunla beraber tek teknoloji araştırmalarına doğrudan yönelebiliyor ve bu araştırmalara yön vererek kendinizi elbette üst düzey bir yapıyla karşı karşıya bulabiliyorsunuz. Dolayısıyla bu tarz başlangıçlarla beraber kendini gidişatınıza yön verebiliyor ve bununla beraber de oyun tarzınızı belirleyebiliyorsunuz. Bu sayede oyun tekrar oynanabilirlik açısından oldukça üst düzey bir performans gösteriyor ve bu tarz oyunlardan sonra gerçekten de bu oyunu bir göz atmanızda fayda var diyebiliyoruz.

Kısaca toparlayacak olursak bu yapımda, kar fırtınasının ardından büyük bir hayatta kalma mücadelesine adım atıyoruz ve oluşturacağımız toplumu en iyi şekilde yönetmeye çalışıyoruz. Serinin yeni devam oyununda, ilk oyunun orijinal yapılarının daha gelişmiş versiyonları bizlere sunuluyor. Hayatta kalma mücadelesi ile birlikte hem etrafı keşfediyor hem de topluluğumuzu en üst seviyeye ulaştırmaya çalışıyoruz. İlk oyunun ardından 30 yıl sonrasında geçen bu şehir koruma simülasyon oyununda, yaptığımız hamlelerle gidişatı yönlendiriyoruz. Hayatta kalma mücadelemize kaldığımız yerden devam ederken, nasıl bir toplum oluşturmak istediğimize biz karar veriyoruz ve seçimlerimiz doğrudan topluluğumuzu etkiliyor. Halkı bir arada tutmak ve yeni kanunlar belirlemek oldukça önemli, bu kanunlar bizim seçimlerimizle belirleniyor. Oyun, tüm yönetim simülasyon unsurlarını bize sunarak kendi toplumumuzu yüceltmemizi ve yeni bir kültürel yapı ortaya çıkarmamızı sağlıyor.
 
 
 
Sonsuz bir kış ortamında bulunuyoruz ve bu ortamda ısınacak ve barınacak yerler bulmak temel hedefimiz. Topluluğu en iyi şekilde yönetmek ve onları hayatta tutmak için barınak ve ısınma konusuna büyük vurgu yapılıyor. Oyun esnasında tüm unsurlarla gidişatımıza yön verirken, kendi sistemlerimizi ortaya çıkarmaya çalışıyor ve yaptığımız seçimlerle nasıl bir toplum oluşturmak istediğimize karar veriyoruz. Bu tarz detaylarla beraber üst düzey mekanikler bizleri bekliyor ve aynı zamanda oyunun şu anda Steam sayfası açık durumda yer alıyor. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıkış yaptığı gün bir bildirim alabilirsiniz.
 
Son olarak yapım içerisinde elbette etrafın olabildiğince karla kaplı bir halde olduğunu görebilir ve bu dünyada hayatta kalmak tamamen sizin maharetinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla oyun içerisinde elbette hangi tarzda yönelmek istiyorsanız ve hangi strateji ile ve planla ilerlemek istiyorsanız ona göre kendi kararınızı verebiliyor ve meclisten çıkarılabilecek kanunlarla beraber doğru bir yönetim şeklini belirlemeniz gerekiyor. Elbette farklı şekillerde yönetim biçimleri bulunuyor ve bunları uygulamak aynı zamanda halka yönelik hareketler yapmak tamamen sizin hamlelerinize bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla yapım içerisinde gerçekten de özgürlükler sunulan bir ortamda kendimizi bulabiliyor ve bununla beraber de üst düzey bir deneyim elde edebiliyoruz. 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Metal Gear Solid Delta: Snake Eater Dört Farklı Renk Filtresini İçerecek 1 Saat önce The Sims 4 İçin Lovestruck Ek Paketi Duyuruldu: Neler Sunuyor? 1 Saat önce PoP: The Sands of Time Remake Stüdyosunda 33 Kişi İşten Çıkarıldı 2 Saat önce Cyberpunk 2077'de NPC'lerin Karşılık Verdiği Dinamik Mod Yayınlandı 2 Saat önce GeForce Now Hizmetine 4 Yeni Oyun Ekleniyor 3 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler