Gears of War: E-Day Fragmanı Gerçek Zamanlı Görüntülerden Oluşmuyordu

14.06.2024 19:32 Mehmet Tandoğan

 
 
Geçtiğimiz hafta Microsoft tarafından gerçekleştirilen Xbox sunumunda birçok oyun duyuruldu ve bu oyunlar arasında Gears of War: E-Day dikkatleri bir hayli üzerine çekti. Serinin en yeni oyunu olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu yapım için yayınlanan fragmanda, görüntülerin gerçek zamanlı olarak oluşturulmadığı aktarılıyor.
 
Fragmanda oyun içi modeller kullanıldı
 
 
 
The Coalition'dan bir sözcü GameSpot'a verdiği bir demeçte Gears of War: E-Day fragmanının gerçek zamanlı olarak oluşturulmadığını belirtti. Videoda her ne kadar oyun için modeller, dokular ve ortamlar kullanılsa da görüntülerin gerçek zamanlı oluşturulmadığı vurgulandı.
 
The Coalition, Blur Studios ve GNet işbirliğiyle geliştirilen fragmanda, oyun için modeller, dokular ve ortamlar Unreal Engine 5 oyun motoru üzerine kaydedilmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Yani tüm bu unsurlar gerçek zamanlı olarak işlenmiyor. Başka bir deyişle fragmanda gördüğümüz detaylar önceden oluşturulmuş görüntülerden ibaret.
 
Bu tarz videolar genelde CG olarak nitelendiriliyor. Haberimizde bahsettiğimiz duruma benzer bir örnek verecek olursak ilk Crysis oyunu diyebiliriz. Bu oyunun fragmanı CRYENGINE motoru üzerinde yapılmıştı ve gerçekten de inanılmaz fizik efektlerini bizlere sunuyordu. Önceden oluşturulmuş bir video olduğundan dolayı tamamen hatasız ve pürüzsüz görünüyordu. Gerçek zamanlı olarak işlendiğinde ise görüntüler 1-4 FPS arasında değişiyordu. Yani temelde herhangi bir gerçekçiliği bulunmuyor.
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Oyun Haberleri (2024) Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 9 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
The Sims'e Rakip Olacak Life by You İptal Edildi! 2 Saat önce Korku Oyunu A Quiet Place: The Road Ahead Duyuruldu 2 Saat önce Nintendo Direct 2024 Sunumu Duyuruldu: Switch 2 Geliyor Mu? 3 Saat önce Alone in the Dark Geliştiricisi Beklentileri Karşılayamadığı İçin Kapatıldı! 4 Saat önce Marvel's Wolverine'den 13 Dakikalık Oynanış Videosu Sızdırıldı! 17 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler