KRAFTON, Kısa Formatlı Drama Dizileri İçeren Video Platformu 'Spoon Labs'a Yatırım Yapıyor

12.09.2024 12:02 Mehmet Tandoğan

 
 
KRAFTON Inc. (CEO CH Kim), drama dizilerinden oluşan içerikler konusunda uzmanlaşmış küresel bir kısa video (shorts) platformu olan Spoon Labs'a (CEO Hyukjae Choi) 3,04 milyon TRY (120 milyar KRW) tutarında yatırım yaptığını açıkladı. Bu, KRAFTON'un oyun dışı alanlara yönelme hedefiyle bugüne dek yaptığı en büyük yatırım olma özelliği taşıyor.
 
Spoon Labs, şu anda dünya çapında kullanıcılara hizmet veren Spoon adlı küresel ses platformunun geliştiricisi. Şirket son dönemde kısa formatlı video platformu sektörüne adım atarak kısa filmlerden oluşan serilere ev sahipliği yapan özel bir platform olan ‘Vigloo’yu faaliyete geçirdi. Vigloo, içerik olarak kısa videolardan oluşan drama dizileri konusunda uzmanlaşmış çevrimiçi bir video hizmeti. Kullanıcıların kendi içeriklerini paylaşmalarına olanak tanıyan diğer çevrimiçi video platformları gibi Vigloo da çeşitli ülkelerin tercihlerine göre uyarlanmış içerik düzenlemesi sunuyor ve Korece, İngilizce, Japonca, Geleneksel Çince, İspanyolca, Tayca ve Endonezyaca dâhil olmak üzere yedi dili destekliyor.
 
KRAFTON, Spoon Labs'ın istikrarlı platform teknolojisine ve başarılı küresel hizmet deneyimine büyük değer veriyor. Ayrıca, yatırım kararının alınmasında kısa videolardan oluşan drama pazarının büyüme potansiyeli, yeni fikrî mülkiyet (FM) kaynakları elde etme fırsatı ve mevcut işletmelerle sinerji kurulması da etkili oldu. Şu anda kısa videolu drama pazarı, başta 177,7 milyar TRY (7 trilyon KRW) değerindeki Çin pazarının yanı sıra ABD ve Japonya gibi büyük ülkelerde de hızlı bir büyüme yaşıyor. KRAFTON, bu büyümeye dayanarak Vigloo'nun gelecekte sunacağı Kore içeriğinin, Kore kültürünün dünya çapında yayılması anlamına gelen ve K-drama ile K-pop’a dayanan “Kore Dalgası”nı, drama pazarından kısa biçimli video drama pazarına genişletme potansiyeline sahip olduğunu öngörüyor.
 
 
 
KRAFTON CEO'su CH Kim, "Spoon Labs, Spoon aracılığıyla son birkaç yıldır sınır ötesi iş yapma konusunda rüşdünü ispatladı. Dünya çapında insanların birlikte keyif alabileceği eğlence platformları yaratmayı ve yeni kısa biçimli drama platformu işinde güçlü bir endüstri ekosistemi kurmayı dört gözle bekliyoruz," dedi.
 
Spoon Labs CEO'su Hyukjae Choi ise düşüncelerini "İşletmemizi sesten görüntüye genişleterek küresel bir içerik platformu şirketi olarak konumumuzu güçlendiriyoruz. Yakında ABD ve Japonya pazarlarına girmeyi planlıyoruz ve KRAFTON ile kısa videolu drama sektöründe yeni bir uluslararası standart oluşturmayı hedefliyoruz," sözleriyle dile getirdi.
 
Bu arada Spoon Labs, Vigloo'da şu ana kadar 60 özel içerik yayınlamak için çok sayıda yapım şirketiyle iş birliği yaptı ve yıl sonuna kadar toplam 120 içerik yayınlamayı planlıyor. Şirket bu aydan itibaren orijinal Japonca içerik yayınlamaya başlayacak ve Japonya ile ABD'yi hedefleyen pazarlama faaliyetlerini artıracak.
basın bülteni 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Sektörel Haberler Platformlar: PC Geliştirici: Bölüm Sonu Canavarı Dağıtıcısı: Bölüm Sonu Canavarı Tür: birinci şahıs açık dünya keşif Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 0 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Electronic Arts Yeni Skate Oyunu İçin Tarih Verdi: İşte Yeni Detaylar 4 Saat önce Darksiders II: Deathinitive Edition PS5 ve Xbox Series'e Geliyor 5 Saat önce Xbox Game Pass'e Eylül Ayı Sonlarında Gelecek Oyunlar Açıklandı 6 Saat önce EA FC 25'te Yer Alacak Şarkıların Listesi Açıklandı: Türk Sanatçı da Var! 7 Saat önce Batman: Arkham Knight İçin Deadpool & Wolverine Modu Yayınlandı 8 Saat önce
Forumdan Konular
DH'den Haberler