Kinect ve Move'un Şimdilik Pek Taliplisi Yok

27.06.2010 13:42 Talha Aynacı

 
     Nintendo Wii ile başlayan harekete duyarlı kontrol furyası, geçtiğimiz sene yapılan E3'de Kinect(Project Natal) ve Playstation Move'un da gözükmesiyle daha da enteresan bir hal aldı. Nintendo'nun oyuncu olmayan kesime hitap eden reklam sunumlarıyla ulaştığı satış rakamları rakiplerinin iştahını kabartınca bu E3'de hem Sony hem de Microsoft konferanslarının çoğunu bu yeni harekete duyarlı kontrollere ayırdı.
 
     Peki kimler alacak bu yeni kontrolleri ? Açık konuşayım, ben değil! Zira EEDAR (Electonic Entetainment Design and Reseach) E3 sonrası yaptığı araştırmada Kinect ve Move'un pazarda nasıl bir etki yapacağını ortaya koyuyor. Araştırma; her ne kadar aile dostu ve core oyunculara hitap eden bir sunuma sahip olsa da, pazarda en çok beklenenler listesinde Move ve Kinect'in ilk 20'ye dahi giremediğini ortaya koyuyor. Ayrıca araştırmaya göre oyuncular Kinect ile Move'dan daha çok ilgileniyorken; konsol satışları vs.harekete duyarlı sistemler baz alındığında, alakadar olma sayısı her iki konsolda da eşit oranda seyrediyor.
 
     Tüm bu araştırma sonuçlarının ardından EEDAR yaptığı açıklamada, bu sonuçların ürünler çıktığında "az satacak" teorisini ortaya sürmediğini ancak şu andaki pazar payının düşük olduklarını gösterdiğini söyledi. Nitekim yeni tanıtılacak oyunlar, ilgi çekici reklamlarla hem Kinect hemde Move pazarda alıcı sayısını yükseltecektir. Ekleyelim, EEDAR bu araştırmayı hardcore oyuncuların çoğunlukta olduğu IGN sitesi üzerinden gerçekleştirmiş ki bu kontrollerin esas hedefi core oyuncular. Hem belli mi olur ? Bende alabilirim!
 
 
Kaynak 
 
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Move Platformlar: PS3 Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: Açıklanmadı
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 7 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Cyberpunk 2077'nin Kötü Çıkış Yapması DLC'nin İyi Olmasını Sağlamış 12 Saat önce Esports World Cup 2024 LoL Turnuvasının Şampiyonu T1 Oldu! 12 Saat önce Red Dead Redemption 2 İçin Yeni Mod Yırtıcı Hayvanları Getiriyor 07 Temmuz World of Warcraft Unreal Engine 5'e Taşındı: İşte Görüntüler 07 Temmuz Helldivers 2'nin Yeni Güncellemesi Çökme Sorunlarını Düzeltiyor 07 Temmuz
Forumdan Konular
DH'den Haberler