Playstation Vita'yı Kurtarabilecek 5 Oyun

Playstation Vita'yı God of War olmadan düşünmek istemiyoruz
08.12.2012 11:50 Alkan Adakaner


      Playstation Vita'da oyun sıkıntısı olduğu artık inkar edilemez bir gerçek haline geldi. Nintendo, 3DS için birbirinden önemli oyunların 2013 yılının başında geleceğini açıklarken, Playstation Vita sahipleri ise 2013'te ne oynayabileceklerini doğru düzgün bilmiyorlar bile.
 
     Sony 3. parti firmalara biraz fazla güvenerek bu konuda bir hata yaptığını da aslında kabul etti; çünkü bu grafik canavarı konsola her geliştiricinin ilgi göstereceğini düşünmüşlerdi. Bu durum gerçekleşmeyince şimdi Sony yeni arayışlara girdi.
 
     Peki Playstation Vita için neler çıksa konsol içinde bulunduğu durgun durumdan kurtulabilir? Biz BSC olarak 5 oyunluk bir liste düzenledik. Tabi ki bu oyunların dışında çok önemli oyunlar da PS Vita'ya katkı sağlayacaktır. Yine de 5 oyunla sınırlarsak bizim listemiz şu şekilde:

1- God of War
     Bir Sony konsolunun God of War'suz olması artık düşünülemez hale geldi. Kratos hangi platformu kullanırsa kullansın bütün oyun severlerin bildiği ve sevdiği bir karakter. Karizmatik, acımasız, öfkeli bir karakter olan Kratos'un maceraları günümüzde çoğu oyuna da esin kaynağı oldu. Sony bu kadar popüler bir serisini oyunsuzluk ve popülarite yoksunluğu çeken Playstation Vita'ya getirirse hiç kuşkusuz çoğu oyuncunun ilgisini çekecektir. PSP için iki adet God of War oyununun çıktığını düşünürsek, PS Vita için neden çıkmasın?

 
2- Grand Theft Auto
Grand Theft Auto serisi her ne kadar masaüstü konsolları baz alarak geliştirilse de bu oyunun taşınabilir oyun cihazlarındaki popülaritesi de oldukça yüksek. Rockstar Games'in PSP için piyasaya çıkardığı Grand Theft Auto oyunlarının çok popüler olması ve iyi satış rakamları elde etmesi Playstation Vita'da da üstelik daha yüksek grafik kalite ve dokunmatik ekran desteğiyle çıkacak bir GTA oyununun yoğun ilgiyle karşılaşacağını düşündürüyor. Üstelik Rockstar Games, Playstation Vita'ya özgü bir oyun da çıkarmak zorunda değil, örneğin GTA V'i ek içeriklerle Vita'ya uyarlaması yetecektir.

3- Bioshock
Irrational Games, Playstation Vita için Bioshock oyunu hazırlamak istediği çok açık bir biçimde dile getirdi. Geriye sadece Sony ve Take Two'nun anlaşması kaldı. Eğer Sony gerekli adımları atarsa Playstation Vita'ya özgü konusu olan bir Bioshock oyunuyla karşılaşabiliriz. Belki doğrudan Bioshock için Playstation Vita alacak oyuncu sayısı çok yüksek değil, ama "PS Vita'da Bioshock da var" denmesi bile kararsız oyuncuların fikirlerini olumlu yönde değiştirecektir.
 
4- Gran Turismo
Her ne kadar PSP'deki Gran Turismo oyunu serinin çoğu hayranı için hayal kırıklığı olsa da yüksek grafik gücüne sahip Playstation Vita'da bir Gran Turismo oyunu görmek gerçekten de oyuncuların hoşuna gidecektir. Gran Turismo serisinin oldukça yüksek satış rakamlarına ulaştığını göz önüne alırsak konsol sattıracak oyunlar listesine Sony'nin bu önemli oyununu da koymak gerekiyor. Yüzlerce araç seçeneği, yüksek kalitede grafikler, iyi bir online oyun desteğiyle Gran Turismo Vita'da çok iş yapar.

5- Final Fantasy
Sony'nin Japonya'da Nintendo karşısında oldukça geriye düştüğünü rahatlıkla söyleyebiliriz. Nintendo çok önemli hamleler yaparak Monster Hunter, Dragon Quest ve Fatal Frame gibi serileri kendi konsoluna özel bir hale getirdi. Japonların bayıldığı bu oyunlara karşılık Sony herhangi bir girişimde dahi bulunamadı. Şu an Sony'nin elindeki tek koz Final Fantasy serisi gibi duruyor. PSP'ye büyük destek sunan Square Enix, önemli bir Final Fantasy oyunuyla Playstation Vita'yı özellikle Japonya'da kurtarabilir. Bu hamlenin ardından PSP'ye çok büyük destek veren JRPG geliştiricileri de PS Vita'ya akın edecektir.
 

İlgili İçerik Oyunun Künyesi
Playstation Vita Platformlar: VITA Geliştirici: Sony Computer Entertainment Dağıtıcısı: Sony Computer Entertainment Tür: Entertainment Çıkış Tarihi: 22 Şubat 2012
Künyenin Tamamını Görüntüle Yorumlar 28 Forumda Görüntüle
Yorum Yaz Forum Arayüzünde Yanıtla

Aşağıdaki formu kullanarak yorum yapabilirsiniz..

Üyelik Durumu Üyeyim Üye Değilim E-posta

Diğer Haberler
Sony, PS3 Oyunlarını PS5'e Getiriyor Mu? Steam Yaz İndirimleri ve Dahası 1 Saat önce Life is Strange Yapımcılarının Yeni Oyunu Ertelendi 2 Saat önce Efsanevi Avcı Star Wars: Bounty Hunter Remaster İle Geri Dönüyor 3 Saat önce Korku Oyunu Deep Cuts Sanal Başlıklar İçin Duyuruldu 4 Saat önce Ubisoft Birden Fazla Assassin’s Creed Remake Projesi Geliştiriyor! 28 Haziran
Forumdan Konular
DH'den Haberler